Αστυνομικός πετά μολότοφ στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης; (βίντεο)

Τεράστια ερωτήματα τα οποία καλείται να απαντήσει η ηγεσία της Αστυνομίας εγείρει το βίντεο που φαίνεται να αποτυπώνει τη στιγμή κατά την οποία ένας αστυνομικός (!) εκσφενδονίζει μία βόμβα μολότοφ (!!) κατά νεαρών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, την περασμένη Τρίτη, στη Νέα Σμύρνη.

Το βίντεο προβλήθηκε επεξεργασμένο και σε αργή κίνηση από την τηλεοπτικό σταθμό Kontra και αποτυπώνει έναν άνδρα με που φορά λευκό κράνος (που παραπέμπει σε αστυνομικό) πετά μία μολότοφ προς την πλευρά των διαδηλωτών και προέρχεται από την οδό Νικολάου Πλαστήρα, περίπου στις 19:20.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βίντεο από το Kontra, η αυθεντικότητα των στιγμιοτύπων έχει εξακριβωθεί με φωτογραφίες από την ερευνητική ομάδα «Disinfaux Collective».

Παράλληλα, ο πολίτης που κατέγραψε το βίντεο μίλησε στην εκπομπή και είπε πως είναι κάτοικος Νέας Σμύρνης και συμμετείχε για πρώτη φορά σε διαδήλωση. Μάλιστα, είπε πως είχε την εντύπωση πως οι αστυνομικοί ήθελαν να σκοτώσουν την Τρίτη.

Παρέμβαση Ηλιόπουλου – Το βίντεο στη Βουλή

Άμεση ήταν η παρέμβαση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος λίγα λεπτά μετά την προβολή του βίντεο, παρενέβη στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό και χαρακτήρισε «επικίνδυνο» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

«Το βίντεο απαιτεί απαντήσεις. Δεν υπάρχει καλό ενδεχόμενο, δεν υπάρχει καλό σενάριο αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση. Είτε είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η μολότοφ έχει φύγει από χέρια αστυνομικού, είτε είναι ξεκάθαρο ότι έχει φύγει από χέρια ανθρώπου ο οποίος μπορεί να μην φοράει στολή, αλλά ήταν δίπλα στους αστυνομικούς και άρα υπάρχει ευθύνη στους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί», τόνισε.

Πρόσθεσε δε: «Είναι άλλο ένα επιχείρημα που κάνει ξεκάθαρο ότι πρώτον, ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος γι’ αυτή τη θέση και δεύτερον, η ομάδα “ΔΡΑΣΗ” είναι μια επικίνδυνη ομάδα, δεν είναι μια ομάδα που έχει σχέση με την Ασφάλεια, είναι μια ομάδα που πρέπει να διαλυθεί όπως είχε διαλυθεί η ομάδα “ΔΕΛΤΑ”, είναι μια ομάδα τρομοκρατίας, είναι μια ομάδα ανασφάλειας», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

Εν συνεχεία, με ανάρτησή του, τόνισε ότι το βίντεο θα κατατεθεί στη Βουλή κατά τη σημερινή συζήτηση:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί