Επίδειξη αυταρχισμού και επικοινωνιακό σόου στο ΑΠΘ – Εισβολή της ΕΛΑΣ, ενώ είχε λήξει η κατάληψη (βίντεο)

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται  στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και παρουσία εισαγγελέα όπως αναφέρουν τοπικά μέσα προχωρούν σε εκκένωση του Πανεπιστημίου που τελεί υπό κατάληψη εδώ και 18 ημέρες.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν επιτρέπουν την είσοδο φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου ήταν 70 φοιτητές και έχουν προσαχθεί οι είκοσι. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επέλεξε να κάνει επίδειξη δύναμης και σόου με ελικόπτερο και drone να πετούν πάνω από το Αριστοτέλειο.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την οδό Εγνατίας και τους γύρω δρόμους. Όπως μεταδίδει το thesstoday φοιτητές και ακαδημαϊκοί σπεύδουν στο σημείο ενώ ήδη αντιπροσωπεία καθηγητών έφτασε στο  Πανεπιστημιακό campus.

Το παράδοξο είναι ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στο ΑΠΘ ενώ ήδη από το βράδυ της Τετάρτης οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν αποφασίσει να σταματήσουν την κατάληψη σήμερα Πέμπτη.

H λήξη της πολυήμερης κατάληψης θα γινόταν με την έκδοση ανακοίνωσης μετά από πορεία που έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί  και η οποία θα καταλήξει στην Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι για σήμερα έχει προγραμματιστεί  προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πρυτανεία από φοιτητές και Ακαδημαϊκούς του ΑΠΘ, ενώ για τη 1 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί φοιτητικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως.

Φωτογραφίες/Βίντεο: Thestival.grGrTimes.gr, ThessToday.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί