Εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης του Αλέξη Τσικόπουλου, του 33χρονου γιατρού που αγνοείται εδώ και 10 μέρες από το Ηράκλειο και λίγες μέρες μετά εντοπίστηκε στα Χανιά το αυτοκίνητό του.
Χθες συνελήφθη από την Ασφάλεια Χανίων ένας 54χρονος άνδρας ο οποίος ισχυρίστηκε στην οικογένεια του 33χρονου ότι διαθέτει πληροφορίες για την τύχη του γιατρού, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από τις 7 Δεκεμβρίου.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, πρόκειται για ιδιώτη ερευνητή, ο οποίος κλήθηκε από τις Αρχές προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τους ισχυρισμούς του, καθώς φέρεται να ανέφερε ότι μέσω μεθόδου που ο ίδιος αποκαλεί «κβαντική τεχνολογία» έχει καταφέρει να εντοπίσει ίχνη του αγνοούμενου.
Σύμφωνα με πληροφορίες , ο άνδρας οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ενώπιον του εισαγγελέα Χανίων και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.
Τον εντόπισε μέσω της «κβαντικής φυσικής»
Όπως φέρεται να κατέθεσε σύμφωνα με το flash.gr, είχε παραλάβει από την οικογένεια του 33χρονου τρίχες του αγνοούμενου, τις οποίες τοποθέτησε σε ειδικό μηχάνημα. Μέσω διαδικασίας που –κατά τους ισχυρισμούς του– βασίζεται σε αρχές της κβαντικής φυσικής και στη χρήση δορυφορικών δεδομένων, υποστήριξε ότι εντόπισε ίχνη του Αλέξη Τσικόπουλου στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού της Σούδας.
Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με όσα ανέφερε, δεν κατέστη δυνατός ο ακριβής εντοπισμός του, καθώς –όπως ισχυρίστηκε– ο αγνοούμενος «κινούταν με μεγάλη ταχύτητα».
Οι ισχυρισμοί του ιδιώτη ερευνητή τέθηκαν υπόψη της Ασφάλειας Χανίων, η οποία μετά από έρευνα, προχώρησε στη σύλληψη του άνδρα, εκτιμώντας ότι έχουν δημιουργηθεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία της μεθόδου που επικαλείται. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι γονείς του 33χρονου, μέσα στην αγωνία τους για την τύχη του παιδιού τους, να πείστηκαν για την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης πρακτικής.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Συνελήφθη χθες (16.12.2025) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χανίων ημεδαπός κατηγορούμενος για απάτη στα Χανιά.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών για υπόθεση εξαφάνισης 33χρονου ημεδαπού από περιοχή του Ηρακλείου, 54χρονος ημεδαπός παρουσιαζόμενος ως καταρτισμένος ερευνητής και πρόεδρος Ινστιτούτου σε χώρα του εξωτερικού, προσέγγισε οικείους του 33χρονου και συμφώνησε ως αμοιβή -5.000 – ευρώ για την εφαρμογή εξειδικευμένης τεχνολογίας εντοπισμού στα πλαίσια των ερευνών για την ανεύρεση του.
Από τη διερεύνηση των παρεχόμενων πληροφοριών που διοχέτευε για δήθεν εντοπισμό του 33χρονου, οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν, προέκυψε ότι δε στηρίζονταν σε διενεργούμενη έρευνα και ο ίδιος δε διέθετε εξειδικευμένο εξοπλισμό.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές (υπολογιστές, οθόνες, φορητοί υπολογιστές κλπ και τρία κινητά τηλέφωνα) και προσωπικά αντικείμενα του εξαφανισθέντος.
Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χανίων.
