Γρηγόρης Δημητριάδης: Μετά από 2 χρόνια κλήθηκε για κατάθεση στον Άρειο Πάγο για τις υποκλοπές

Το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασε ο Γρηγόρης Δημητριάδης προκειμένου να καταθέσει για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Δύο χρόνια μετά τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές, ο Γρηγόρης Δημητριάδης κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση, καθώς εκείνη την περίοδο ήταν γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του οποίου είναι επίσης ανιψιός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου καλεί μάρτυρες προκειμένου να ολοκληρώσει την έρευνά του και να συντάξει το σχετικό πόρισμα, το οποίο θα υποβάλει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, που θα αποφασίσει τελικά για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης παραιτήθηκε από τη θέση του στις 5 Αυγούστου του 2022, σχεδόν ταυτόχρονα με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, ύστερα από την αποκάλυψη της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Ο ανιψιός του πρωθυπουργό απέδωσε την παραίτησή του σε «τοξικό κλίμα», ωστόσο δημοσιογραφικές αποκαλύψεις τον είχαν φέρει στο επίκεντρο της υπόθεσης των υποκλοπών. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είχε απαντήσει με εξοντωτικές αγωγές, ζητώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από ΜΜΕ και δημοσιογράφους.

Νωρίτερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αποτελούμενη από τους Σωκράτη Φάμελλο, Αλέξανδρο Αυλωνίτη και Γιάννη Σαρακιώτη είχαν μεταβεί στον Άρειο Πάγο ζητώντας επίσπευση της έρευνας.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε μετά τη γνωστοποίηση ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πραγματοποίησε έλεγχο στην ΕΥΠ μαζί με δυο δικαστικούς πραγματογνώμονες με ζητούμενο αν πρόσωπα σε βάρος των οποίων έγινε προσπάθεια παγίδευσης του τηλεφώνου τους με κακόβουλο λογισμικό, εμπεριέχονται και στη λίστα παρακολουθουμένων προσώπων από την ΕΥΠ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί