ΣΥΡΙΖΑ για ΑΣΕΠ: Ο Μητσοτάκης υπηρετεί το πελατειακό μοντέλο και την κομματοκρατία στη δημόσια διοίκηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον πέμπτο χρόνο διακυβέρνησης, έχει υποβαθμίσει το ΑΣΕΠ με τρεις διαδοχικές νομοθετήσεις και τώρα εξαγγέλλει «αυτονόητες» αλλαγές για την αναβάθμισή του, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με αφορμή τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο ΣΎΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι πριν προχωρήσει ο κ. Μητσοτάκης, οφείλει να εξηγήσει γιατί εισήγαγε τη διάταξη για τη μυστικότητα των θεμάτων του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, προκαλώντας αμφισβήτηση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης προωθεί το πελατειακό σύστημα και την κομματοκρατία, τοποθετώντας χιλιάδες μετακλητούς σε διευθυντικές θέσεις, παραβιάζοντας τον υπαλληλικό κώδικα και το Σύνταγμα και πρέπει να απολογηθεί για τα λάθη στους πίνακες των εκπαιδευτικών της προκήρυξης 1ΓΕ/2023 και να τα διορθώσει άμεσα, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι υποστηρίζει το ΑΣΕΠ και δεσμεύεται να το ενισχύσει με προσωπικό και πόρους, εξαλείφοντας τον κομματισμό και διασφαλίζοντας τη διαφάνεια και αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το κυριακάτικο μήνυμά του είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το ΑΣΕΠ που πρέπει να συγχρονιστεί με την ψηφιοποίηση του υπόλοιπου κράτους ώστε να υλοποιεί ταχύτερα την συνταγματικά κατοχυρωμένη αποστολή της αξιοκρατικής στελέχωσης του δημοσίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης διανύει τον πέμπτο χρόνο στη διακυβέρνηση της χώρας και έχει ήδη προκαλέσει με τρεις διαδοχικές νομοθετήσεις την απαξίωση του ΑΣΕΠ, εξαγγέλλει τώρα, ακόμη μία φορά, τη δήθεν αναβάθμισή του με “αυτονόητες” μάλιστα αλλαγές.

Πριν πράξει οτιδήποτε, οφείλει πρώτα να εξηγήσει για ποιον λόγο θέσπισε τη διάταξη περί μυστικότητας των θεμάτων του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ,  δημιουργώντας έτσι αμφισβήτηση της διαφάνειας της διαδικασίας, αλλά και γενικά της αξιοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης υπηρετεί πιστά το πελατειακό μοντέλο και προωθεί την κομματοκρατία στη δημόσια διοίκηση, με την τοποθέτηση χιλιάδων μετακλητών golden boys, σε θέσεις διευθυντικών στελεχών, καταπατώντας τον υπαλληλικό κώδικα και το Σύνταγμα.

Το ΑΣΕΠ είναι εμπόδιο στο “μεταρρυθμιστικό”  έργο του επιτελικού κράτους του Μαξίμου.
Επίσης, οφείλει άμεσα να απολογηθεί για τα λάθη που έγιναν ως προς την κατάρτιση των πινάκων των εκπαιδευτικών της προκήρυξης 1ΓΕ/2023 και να προχωρήσει άμεσα στη διόρθωση τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ολόπλευρα το ΑΣΕΠ και δεσμεύεται να το  ενισχύσει με προσωπικό και πόρους για την εξάλειψη του κομματισμού και για να υπηρετήσει με ανεξαρτησία και αυτοτέλεια τη διαφάνεια και αξιοκρατία στην επιλογή των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί