Βαριές καταγγελίες εναντίον Ζούλα και διοίκησης της ΕΡΤ από πρώην στέλεχος του Μαξίμου

Σε καταγγελίες εναντίον του προέδρου της ΕΡΤ, Κωνσταντίνου Ζούλα, αλλά και δύο ακόμη στελεχών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προχώρησε ο Αργύρης Παπαστάθης.

Πρόκειται για έναν δημοσιογράφο που μέχρι πριν 3 χρόνια ήταν στο γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο Κωνσταντίνος Ζούλας θα μείνει στην Ιστορία της ΕΡΤ ως ο άνθρωπος που έκοψε τις εκπομπές του Γιώργου Σγουράκη και του Λάκη Παπαστάθη. Δεν είναι και λίγο. Προφανώς, “δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε”», ανέφερε ο κ. Παπαστάθης στην ιστοσελίδα mononews.

«Οι κ. Ζούλας, Λίνα Παπαδάκη και Ελματζιόγλου είναι οι συλητές της ΕΡΤ, όχι γιατί κλέβουν το ταμείο (δεν εννοώ αυτό) αλλά γιατί καταστρέφουν ως άλλοι Ταλιμπάν την πολιτιστική υπεραξία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αφήνοντας και το αρχείο της να σαπίζει. Και χρησιμοποιούν ως άλλοθι οάσεις όπως ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η υπέροχη εκπομπή του», πρόσθεσε.
«H μπάρα επιλογών του ERTflix έχει μια σειρά από βινιέτες (Live, η λίστα μου, εκπομπές, ταινίες, σειρές, παιδικά, ενημέρωση, αθλητικά, η ΕΡΤ θυμάται). Τίποτα ξεχωριστό που να αναδεικνύει όλο αυτόν τον πλούτο των εκπομπών, αυτόν τον θησαυρό των αρχείων από το “Παρασκήνιο” και το “Μονόγραμμα” που πρέπει να τα ψάξει ο χρήσης για να αναδυθούν μια – μια οι εκπομπές.

»Κινούμενο σε λογική NETflix το ERTflix υποκύπτει στην mainstream επιταγή των ανταγωνιστικών αστυνομικών σειρών και ρομαντικών κομεντί ενώ διαθέτει τέτοιο πλούτο που θα μπορούσε να τον ενθυλακώσει σε ένα “ελληνικό ΑRTE” και όχι να πακετάρει τα «ιερά τέρατα» του Πολιτισμού και της Παιδείας στο “Αρχείο” και το χρονοντούλαπο της ιστορίας της με άλλοθι την ψηφιοποίησή του», ανέφερε ακόμη το πρώην στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι καταγγελίες του Αργύρη Παπαστάθη κλείνουν με ένα υστερόγραφο, φράση του Αυστριακού συγγραφέα Καρλ Κράους: «Όταν ο ήλιος του πολιτισμού είναι χαμηλά στον ορίζοντα, ακόμα και οι νάνοι ρίχνουν μεγάλες σκιές».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί