Κρήτη: Τραυματίας παρέμενε πεσμένος στο δρόμο γιατί δε υπήρχε ασθενοφόρο… – Τον μετέφεραν πολίτες με ιδιωτικά μέσα

Λίγες ημέρες μετά το περιστατικό με την μεταφορά νεαρού τραυματία με το αγροτικό αυτοκίνητο του πατέρα του, καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο (…) και μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Κισάμου για την μη ύπαρξη διαθεσίμων οδηγών για τα δυο ασθενοφόρα κάθε ημέρα και καθόλο το 24ωρο, μια νέα καταγγελία δείχνει την έκταση του προβλήματος και την υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας.

Δείτε επίσης: Κρήτη: Αυγενάκης και σία έκαναν σόου με τα ασθενοφόρα, αλλά όταν χρειάστηκαν για τραυματία τροχαίου ήταν άφαντα…

Απίστευτη απάντηση από την 7η ΥΠΕ Κρήτης για τη μεταφορά τραυματία στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου με… κλούβα: Λόγω…αναρρωτικής άδειας υπαλλήλου!

ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου ολοένα και μεγεθύνονται και η κυβέρνηση αδιαφορεί επιτηδευμένα

Φτηνό προεκλογικό κυβερνητικό σόου – με fake news- Παράτα από τη ΔΥΠΕ Κρήτης

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε ανάρτηση κατοίκου της Κισάμου, το βράδυ της Δευτέρας 17/6 ένας Ιταλός επισκέπτης τραυματίστηκε σπάζοντας το χέρι του.

Και ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Κισάμου, «το ασθενοφόρο δεν μπόρεσε να έρθει  από την Κίσαμο οπότε και απευθύνθηκαν στα Χανιά…»

Όμως σύμφωνα με την κάτοικο που έκανε την ανάρτηση, ούτε από τα Χανιά έγινε δυνατή η αποστολή ασθενοφόρου και έτσι μεταφέρθηκε σε μονάδα υγείας από γνωστούς και φίλους του.

Αναλυτικά στην ανάρτηση – καταγγελία της η κα Μαρία Τζουγανάκη αναφέρει:

“Απόψε ένας  Ιταλός  φίλος μας, ένας άνθρωπος που είναι από τους πρώτους  ξένους πελάτες  που ήρθε στην ταβέρνα μας εκείνα τα χρόνια, είχε ένα νυχτερινό ατύχημα που μάλλον του κόστισε με σπάσιμο του άνω άκρου, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πρώτες πληροφορίες.

Δεν έφταναν οι πόνοι του και η πολύ δύσκολη θέση όπου βρέθηκε, είχε να αντιμετωπίσει και την ανύπαρκτη περίθαλψη  του συστήματος…

Ώρες πεσμένος καταγής περίμενε την βοήθεια που δεν του παρασχέθηκε ποτέ, αφού το ασθενοφόρο δεν μπόρεσε να έρθει  από την Κίσαμο οπότε και απευθύνθηκαν στα Χανιά.

 Το αποτέλεσμα όπως μάθαμε είναι εξίσου ντροπιαστικό μιας και ούτε  τα Χανιά μπόρεσαν να καλύψουν το περιστατικό , οπότε αναγκάστηκαν να τον μεταφέρουν  φίλοι και γνωστοί (συμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες) με ρίσκο προφανώς και κίνδυνο να επιδεινωθεί η κατάστασή του.

Και διερωτώμαι…

 Πόσο άθλιοι είστε ολοι εσείς  που κρεμάτε ένα σύστημα υγείας , υποβαθμίζετε περιοχές και αφήνετε ανθρώπους που υποφέρουν ή κινδυνεύουν , στο έλεος του Θεού.

Τι στο καλό συζητάμε συνεχώς για τουρισμό και ανάπτυξη όταν δεν έχουμε ιατρική φροντίδα και κάλυψη και  τα αυτονόητα γίνονται ζητούμενα.

Τι θα συνέβαινε εάν επρόκειτο για κάτι πιο σοβαρό; Ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη;

Ποιος αποκλείει το γεγονός πώς σε εναν τέτοιο τουριστικό προορισμό, με τους χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά και τους ασφυκτικά γεμάτους δρόμους , δεν μπορεί να συμβεί κάτι πολύ πιο σοβαρό .

Ποιος μας υπολογίζει τέλος πάντων ;

Ντρέπομαι για λογαριασμό σας .

Ντρέπομαι για τον ανθρωπο που ήρθε να κάνει τις διακοπές του , είχε την ατυχία να τραυματιστεί σοβαρά και τώρα να βιώνει την πραγματική ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ  για την οποία κοκορευόμαστε πως είναι γέννημα, θρέμμα Ελλάδας.

Ντρέπομαι που αντιμετωπίζετε τον τόπο μου και τους ανθρώπους του μόνο ως εισπρακτικά μέσα και μηχανές δίχως όμως να επιστρέφετε το ελάχιστο  σε κάποιες αναγκαίες παροχές.

Ντρέπομαι διότι κάποιοι εκλεχτήκατε για να ανεβάσετε τον πήχυ ψηλά κι εσείς τελικά τον γκρεμοτσακίσατε.

 Καληνύχτα σε έναν κόσμο που είναι καταδικασμένος να μην ξυπνήσει ποτέ…

ΥΓ. Αφήστε τις πολυτέλειες “οίκων, σύκων ” και  εστιάστε στο πώς θα οργανωθεί το πεθαμένο  σύστημα υγείας που όπως φαίνεται παρασέρνει και θα παρασύρει ακόμη πολύ κόσμο στην κόλασή του!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί