ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η «βρώμικη δουλειά» ανταμείβεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το αλαλούμ με τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης σχετικά με την επιβράβευση και την υπουργοποίηση βουλευτών της ΝΔ που μετείχαν στην Εξεταστική για τα Τέμπη ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνοντας ότι «μετά την κυνική ομολογία Γεωργιάδη, ότι ορθά επιβραβεύτηκαν μέλη της Εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών με υπουργικές θέσεις, καθώς έκαναν μια “δύσκολη δουλειά”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε σήμερα ότι η παρουσία σε μια εξεταστική δεν αποτελεί κριτήριο υπουργοποίησης».

«Το ένα κυβερνητικό στέλεχος το παραδέχεται πανηγυρικά, το άλλο πάει να το καλύψει, αλλά η αλήθεια παραμένει και αφορά στα μέλη της Εξεταστικής και στα κυβερνητικά στελέχη που πρωτοστάτησαν στην επιχείρηση “μπαζώματος” της αλήθειας για τα Τέμπη» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτει ότι «η “βρώμικη δουλειά” ανταμείβεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που δεν προτίθεται να αλλάξει μεθόδους, προσανατολισμό και στόχους». 

Όσον αφορά στο γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση για «αναπαραγωγή λαϊκισμού» και «κοπτοραπτική δηλώσεων» ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθυμίζει ότι ο «λαϊκισμός», «είναι πολιτικός όρος και όχι μια “καραμέλα” στη διάθεση της κυβέρνησης, με την προσδοκία ότι θα της δώσει μια εύκολη διέξοδο όποτε αυτή ζορίζεται. Πολύ περισσότερο που η ίδια τον έχει αναγάγει σε επίσημο λόγο της».

Καταλήγοντας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «επιμένει στην αντιστροφή της πραγματικότητας, συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και με περίσσευμα αλαζονείας, παρά το αποτέλεσμα των εκλογών, πορεύεται σε έναν βαθιά αντικοινωνικό δρόμο».

Σημειώνεται ότι ο Π. Μαρινάκης δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «η αναπαραγωγή θεωριών λαϊκισμού και η κοπτοραπτική δηλώσεων κάποιων βουλευτών προσβάλει και τη σοβαρότητα της υπόθεσης. Να σας το πω ανάποδα. Δηλαδή, πρέπει να τιμωρηθούν βουλευτές και να αποκλειστούν από μια ενδεχόμενη αξιοποίησή τους, επειδή έκαναν αυτό που όριζε το καθήκον τους; Εάν υπάρχει κάποιος, ο οποίος θεωρεί ότι ένας βουλευτής απέκρυψε ένα στοιχείο, δεν ρώτησε κάτι που έπρεπε να ρωτηθεί και οδήγησε την υπόθεση σε μια συγκάλυψη, να έρθει να μας το πει. Το να στοχοποιούμε εκπροσώπους των Ελλήνων πολιτών -γιατί οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στο Κοινοβούλιο επειδή κάποιοι τους ψήφισαν, βρέθηκαν σε μια Εξεταστική επειδή έτσι πρέπει να γίνεται στις Εξεταστικές, συμμετέχουν βουλευτές στις Εξεταστικές και μάλιστα, στη συγκεκριμένη Εξεταστική εξετάστηκαν και οι περισσότεροι μάρτυρες από οποιαδήποτε άλλη υπόθεση- το να τους βάζουμε απέναντι, να τους στοχοποιούμε και να λέμε ότι οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αποκλειστούν από οποιαδήποτε αξιοποίηση, δεν καταλαβαίνω σε τι βοηθά ως προς τη διαλεύκανση συνολικά στην υπόθεση των Τεμπών. Και νομίζω ότι έχω απαντήσει αναλυτικά πάρα πολλές φορές για τα Τέμπη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Μετά την κυνική ομολογία Γεωργιάδη, ότι ορθά επιβραβεύτηκαν μέλη της Εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών με υπουργικές θέσεις, καθώς έκαναν μια “δύσκολη δουλειά”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε σήμερα ότι η παρουσία σε μια εξεταστική δεν αποτελεί κριτήριο υπουργοποίησης και εγκάλεσε την Αξιωματική Αντιπολίτευση για “αναπαραγωγή λαϊκισμού” και “κοπτοραπτική δηλώσεων”.Το ένα κυβερνητικό στέλεχος το παραδέχεται πανηγυρικά, το άλλο πάει να το καλύψει, αλλά  η αλήθεια παραμένει.

Αφορά και στα μέλη της Εξεταστικής και στα κυβερνητικά στελέχη που πρωτοστάτησαν στην επιχείρηση “μπαζώματος” της αλήθειας για τα Τέμπη.

Η «βρώμικη δουλειά» ανταμείβεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που δεν προτίθεται να αλλάξει μεθόδους, προσανατολισμό και στόχους.

Όσο για τον “λαϊκισμό”, θυμίζουμε ότι είναι πολιτικός όρος και όχι μια «καραμέλα» στη διάθεση της κυβέρνησης, με την προσδοκία ότι θα της δώσει μια εύκολη διέξοδο όποτε αυτή ζορίζεται.

Πολύ περισσότερο που η ίδια τον  έχει αναγάγει σε επίσημο λόγο της.

Η κυβέρνηση επιμένει στην αντιστροφή της πραγματικότητας, συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και με περίσσευμα αλαζονείας, παρά το αποτέλεσμα των εκλογών, πορεύεται σε έναν βαθιά αντικοινωνικό δρόμο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί