Δήμος Γόρτυνας: Προσοχή στη διαχείριση του νερού

Ανακοίνωση από το δήμο Γόρτυνας:

Δήλωση αντιδημάρχου, Γιάννη Κρητικόπουλου, για την ορθή διαχείριση του νερού τις ημέρες του καύσωνα

«Τα τελευταία 24ωρα, επικρατούν στον Δήμο μας δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που ξεπερνούν, κατά τόπους, ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Είναι προφανές ότι οι ανάγκες για κατανάλωση νερού, τόσο για ύδρευση, όσο και για άρδευση, είναι αυξημένες. Καθώς έχει προηγηθεί μια περίοδος παρατεταμένης ανομβρίας και η στάθμη των γεωτρήσεών μας έχει μειωθεί σημαντικά, είναι απαραίτητο, όλοι μας, να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή, ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο τυχόν δυσκολίες που αφορούν σε θέματα διαχείρισης του νερού. Παρακαλούμε θερμά για την αποφυγή της σπατάλης και την τήρηση των σχετικών κανονισμών, ώστε να διασφαλιστεί η επάρκεια αποθεμάτων και η ισότιμη πρόσβαση όλων των δημοτών μας στο πολύτιμο αγαθό του νερού, αυτές τις δύσκολες, από πλευράς καιρικών συνθηκών ημέρες. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία».  

Ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο, Στέλιο Μαυρίδη, για την αποκατάσταση ζημιών σε γεωτρήσεις και την επίλυση προβλημάτων υδροδότησης στην Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας

«Θα ήθελα να ενημερώσω τους δημότες μας, στην Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας, ότι οι βλάβες που είχαν προκύψει σε γεωτρήσεις της περιοχής έχουν αποκατασταθεί πλήρως και η υδροδότηση των οικισμών μας σταδιακά ομαλοποιείται. Θα ήθελα, επίσης, να επισημάνω ότι, καθώς η θερμοκρασία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, είναι σημαντικό να γίνεται από όλους μας λελογισμένη χρήση του νερού, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση και την υπευθυνότητα που δείχνετε, σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα της καθημερινότητάς μας».  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί