Στ. Κασσελάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Σενάριο να αποχωρήσω για να έρθει ένας από μηχανής θεός, δεν υπάρχει. Η κοινωνία έχει ήδη αποφασίσει» (Βίντεο)

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και δεν πάμε πουθενά μέχρι να αλλάξουμε τη χώρα» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε «όχι» στις διαπραγματεύσεις κορυφής και στα παζάρια πολιτικών αρχηγών, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται ενότητα σε προοδευτικές ατζέντες μέσα στο Κοινοβούλιο και έξω από αυτό.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρότρυνε τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ στην παραγωγή προτάσεων νόμου, ενώ παρότρυνε και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να προσεγγίσουν τους συναδέλφους τους από το ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας και να συνεργαστούν. «Αρχίστε με το κατηγορητήριο για τον Κώστα Καραμανλή που έχουμε ετοιμάσει. Δεν μπορεί αυτό το έγκλημα να παραμείνει ατιμώρητο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή έδειξε ότι δεν είναι πρόεδρος της «καρέκλας», λέγοντας: «Αν θεωρητικώς περισσότερα σχήματα της δημοκρατικής  παράταξης φτάσουν στο σημείο συναίνεσης τότε το τελευταίο πράγμα που θα ήταν εμπόδιο, θα ήταν η δική μου καρέκλα.  Και αν είναι προϋπόθεση να υπάρχει εκ νέου εκλογή Προέδρου από το επανιδρυμένο κόμμα, από τον μεγαλύτερο προοδευτικό χώρο, τότε με ταπεινοφροσύνη και αίσθημα ευθύνης, θα ανταποκριθώ σε αυτή την προϋπόθεση και θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία. Διότι όντως συμφωνώ, ότι οι ηγεσίες πρέπει πάντα να έχουν τη σφραγίδα της βάσης. Και η βάση μας είναι μεγαλύτερη από την δεξιά-ακροδεξιά που μας κυβερνούν».

Ωστόσο, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Σενάριο να αποχωρήσω για να έρθει ένας από μηχανής θεός, δεν υπάρχει. Η κοινωνία έχει ήδη αποφασίσει: η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή με ανέδειξε στον αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας και της φιλοσοφίας της. Η ίδια η Νέα Δημοκρατία με ανέδειξε ως αντίπαλό της. Και έδειξε ότι φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ. Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε το σύγχρονο κόμμα του μέλλοντος».

Τα τρία ευχαριστώ

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε την ομιλία του με τρία «ευχαριστώ». Το πρώτο, όπως είπε, «προς όλες και όλους εσάς. Για την προσπάθειά σας να μιλήσετε ειλικρινά στην κοινωνία. Αναδείξατε όλα εκείνα που πληγώνουν τον τόπο. Με ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών. Με ένα πλήρες πλαίσιο διεκδικήσεων για μια καλύτερη Ευρώπη.

Το δεύτερο ευχαριστώ είναι προς όλες και όλους τους υποψήφιούς μας για τον όμορφο αγώνα που έδωσαν. Έναν αγώνα αντίξοο, κόντρα στο ρεύμα. Έναν αγώνα που θεωρώ ότι δικαιώθηκε. Και δε μιλάω μόνο για εκείνους που εξελέγησαν. Αλλά για τη συμμετοχή και την προσπάθεια όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων, που αναδείχτηκαν μέσα από την ψήφο των μελών και των φίλων μας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Όλοι οι υποψήφιοί μας, καθώς και όσοι συμμετείχαν στην προκριματική διαδικασία, είναι το μέλλον του κόμματός μας αλλά κυρίως το μέλλον της χώρας μας.

Το τρίτο ευχαριστώ είναι προς τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν. Στους πολίτες που πίστεψαν στο όραμα του ΣΥΡΙΖΑ και τον εδραίωσαν για άλλη μια φορά στη θεσμική θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν πετάω από τη χαρά μου, γιατί αυτό που ταιριάζει στον ΣΥΡΙΖΑ και την προοδευτική παράταξη, είναι να πρωταγωνιστεί, για να αλλάξει τη ζωή της κοινωνίας προς το καλύτερο. Να πάει την Ελλάδα πιο μπροστά».

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Μετρά αντίστροφα το χρονόμετρο για τον Μητσοτάκη χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι «η 10η Ιουνίου είναι μια νέα μέρα για τη χώρα. Είναι η μέρα που άνοιξε ένας νέος πολιτικός κύκλος. Τα μηνύματα της κάλπης είναι ηχηρά. Η ΝΔ υπέστη μία καθίζηση, πρωτοφανή σε σχέση με τη χρονική περίοδο μέσα στην οποία συνέβη. Ένα μόλις χρόνο από τις εθνικές εκλογές. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η ΝΔ κατέγραψε το μικρότερο αριθμό ψήφων στην ιστορία της. Έσπασε ακόμα και το αρνητικό ρεκόρ του Σαμαρά. Έχασε περίπου 1,2 εκατ. ψήφους από τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2023, περίπου 1 εκατ. από τις κάλπες του Ιουνίου 2023 και 1,3 εκατ. ψήφους από τις ευρωεκλογές του 2014. Ο κ. Μητσοτάκης έχασε 13 μονάδες σε έναν χρόνο. Εκείνος βέβαια θα μας πει ότι έχασε μόνο 6,5 μονάδες – στον μισό χρόνο φυσικά».

Όπως ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης, «είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε την ατζέντα του και ανέδειξε την ανικανότητα της Νέας Δημοκρατίας, διαμορφώνοντας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μέτωπο κοινωνικής αντιπολίτευσης απέναντι του, από το ΕΣΥ μέχρι την ακρίβεια, που προκάλεσε τη φθορά της. Και αυτή είναι ήδη μια πρώτη νίκη».

Σε αυτό το σημείο υπενθύμισε «ότι όλο το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα ασχολούταν με τον ΣΥΡΙΖΑ αντί να «χτυπάει» τον Πρωθυπουργό για την ανεπάρκειά του, την αλαζονεία του, και τα ψέματά του. Ψέματα που έφτασαν μέχρι και να εργαλειοποιούν τον Καθολικό Επίσκοπο στην Κέρκυρα για να δικαιολογήσουν την παραδοχή του πρωθυπουργού ότι δεν υπάρχει πολιτεία να βοηθήσει μια συνταξιούχο γυναίκα να επιβιώσει με 140 ευρώ το μήνα.

Άρα βεβαίως είμαι υπερήφανος που εμείς, με θετική ατζέντα αλλά και πολύ σκληρή αντιπολίτευση, καταφέραμε να καταρρίψουμε το αφήγημα του 41%. Το αφήγημα του παντοδύναμου πρωθυπουργού. Και τώρα το χρονόμετρο μετρά αντίστροφα για τον κ. Μητσοτάκη. Και αυτό, χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ. Χάρη σε όλους εσάς. Πλέον ανατέλλει η ελπίδα της αλλαγής, της εναλλακτικής διακυβέρνησης».

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πιο δυνατός

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και στο νέο πολιτικό κύκλο που άνοιξε το βράδυ της Κυριακής, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βγαίνει πιο δυνατός. Και αυτό γιατί:

  • «Δόθηκαν ξεκάθαρες απαντήσεις σε όσους υπονόμευαν τη θέση και το θεσμικό μας ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση. Σε όσους ήθελαν να μας δουν στα χαμηλά. Πήραν την απάντησή τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Και δεν πάμε πουθενά μέχρι να αλλάξουμε τη χώρα.
  • Έχουμε δημιουργήσει μια ισχυρή κοινωνική βάση πολιτικής αντεπίθεσης, απέναντι στην πιο αδίστακτη και αλαζονική κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Στα κρίσιμα κοινά των νέων ανθρώπων, στις ηλικίες 17-35, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη μεγαλύτερη απήχηση των μηνυμάτων του και αναδείχθηκε σε πρώτη πολιτική δύναμη. Όπως και στους αναποφάσιστους που τελικά αφουγκράστηκαν τις προτάσεις μας.
  • Ανακτήσαμε τις δυνάμεις μας στις λαϊκές συνοικίες. Σε πολλές περιοχές. Είμαστε πλέον σε απόσταση αναπνοής να βγει πάλι μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί από όπου άρχισε, στις ρίζες του, εκεί όπου αν και καταποντίστηκε πέρυσι, τώρα, θα χτίσουμε και θα γίνουμε και πάλι πρώτη δύναμη. Στο κόσμο που είναι αδικημένος από το σύστημα που τον κυβερνά – που απλά θέλει τα παιδιά του να έχουν ίσες ευκαιρίες και για τον εαυτό του λίγη αξιοπρέπεια. Και λέω ξεκάθαρα σε αυτόν τον κόσμο: σας ευχαριστώ από την καρδιά μου. Δεν θα σας προδώσω ποτέ!
  • Οι πολίτες την Κυριακή απάντησαν στο ερώτημα «Τι ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε;». Ένα κόμμα φρέσκο, ανοικτό, δυναμικό, με αυτοπεποίθηση, καινοτόμο και ανατρεπτικό. Που μιλάει και σκέφτεται διαφορετικά. Που νοιάζεται για τα δικαιώματα των πολλών, απέναντι στα συμφέροντα των λίγων κι εκλεκτών. Με αξίες και πολιτικές που καλύπτουν το χώρο από τη σύγχρονη πατριωτική αριστερά, μέχρι το προοδευτικό κέντρο».

«Δεν πιστεύω στις συμφωνίες κορυφής»

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του στις «συμφωνίες κορυφής» λέγοντας ότι θα ήταν λάθος να κλειστούν σε ένα γραφείο τρεις – τέσσερις πολιτικοί και να συμφωνήσουν σε μια ένωση.

»Πρέπει όμως να είμαι ξεκάθαρος σε κάτι σοβαρό που τίθεται στο δημόσιο διάλογο ακόμη και από στελέχη μας κι αυτό δεν είναι άλλο περί μιας φαντασιακής λαϊκής εντολής να ενωθούμε με «συμφωνίες κορυφής» με άλλα δημοκρατικά κόμματα για να κερδίσουμε την δεξιά-ακροδεξιά συγκυβέρνηση της ΝΔ στις ερχόμενες εθνικές εκλογές. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Επειδή έχω κρατήσει τον λόγο μου. Και ακριβώς αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Δεν πιστεύω στις συμφωνίες κορυφής. Πιστεύω βαθιά στις δυναμικές που αναπτύσσονται από την βάση προς την κορυφή» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε:

«Το να κλειστούμε σε ένα γραφείο τρεις- τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί και να συμφωνήσουμε σε μια ένωση, αντί να επιμείνουμε στην πορεία μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα αυτοτελές κόμμα εξουσίας που θα προσκαλεί με ένα ελκυστικό αφήγημα τους δημοκρατικούς πολίτες στο πλευρό του, είναι λάθος. Γιατί μας βάζει στο ίδιο κάδρο με τους ήδη ηττημένους και προσδίδει αξία φόβητρου σε έναν ήδη απαξιωμένο πρωθυπουργό. Εμείς πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση αυτή θα πέσει, αν η Αξιωματική Αντιπολίτευση κάνει σωστά την δουλειά της κι αν πείσουμε τους δημοκρατικούς πολίτες με την θετική μας ατζέντα ότι αξίζουμε να γίνουμε κυβέρνηση.

Βεβαίως χρειάζονται συγκλίσεις. Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αγκαλιάσει όλους τους προοδευτικούς πολίτες με ανοιχτό μυαλό – χωρίς κομματική επετηρίδα, χωρίς αριστερόμετρα – αλλά με μόνο κριτήριο την προσφορά, την ανιδιοτέλεια, την αξιοκρατία.

Αλλά για να έχει μέλλον και ρίζες μια συνένωση και μεγέθυνση των προοδευτικών δυνάμεων, θα πρέπει να έχει προηγηθεί στην πράξη η ενότητα σε προοδευτικές ατζέντες μέσα στο Κοινοβούλιο και έξω από αυτό. Όπως και στην Εξωτερική Πολιτική, και εδώ απαιτούνται Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».

Η αρχή από το κατηγορητήριο κατά Καραμανλή

Σε αυτό το πλαίσιο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρότρυνε τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας να συνεργαστούν μαζί τους στην παραγωγή προτάσεων νόμου. «Και παροτρύνω εσάς, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να προσεγγίσετε τους συναδέλφους σας από το ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας και να συνεργαστείτε.

Αυτό πρέπει να γίνει συντεταγμένα με διαφάνεια, με διαφάνεια μπροστά στα μάτια όλου του ελληνικού λαού και με σεβασμό στην αυτοτέλεια των υφιστάμενων σχημάτων. Αρχίστε με το Κατηγορητήριο για τον Κώστα Καραμανλή που έχουμε ετοιμάσει. Δεν μπορεί αυτό το έγκλημα να παραμείνει ατιμώρητο. Πρέπει να μας δει η κοινωνία να καταθέτουμε διαρκώς θετικές, φιλολαϊκές προτάσεις, να συμφωνούμε πάνω σε αυτές και έτσι να διαμορφώσουμε μέσα στην Βουλή και στην κοινωνία ένα αξιόπιστο κοινωνικό μέτωπο ανατροπής της Δεξιάς κυβέρνησης. Κι εκεί θα κριθούν όλα τα κόμματα από την ανταπόκρισή τους».

«Tο κόμμα μας είναι επιβεβλημένο να αλλάξει»

Συνεχίζοντας, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στις αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, λέγοντας ότι «η κοινωνία αλλάζει και αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα. Πρέπει όλοι μας ανεξαιρέτως να καταλάβουμε ότι και το κόμμα μας είναι επιβεβλημένο να αλλάξει. Τα κοινωνικά δεδομένα είναι διαφορετικά, τα πολιτικά δεδομένα είναι διαφορετικά, και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι διαφορετικός, σύγχρονος, ανανεωμένος, αναγεννημένος.
Πρέπει όλοι μας ανεξαιρέτως να καταλάβουμε ότι και το κόμμα μας είναι επιβεβλημένο να αλλάξει. Επειδή το κόμμα μας είναι το σπίτι μας, πρέπει να φροντίσουμε και να το μεγαλώσουμε και να το κάνουμε πιο λειτουργικό και πιο φιλόξενο για εκατομμύρια προοδευτικούς πολίτες.
Αυτή την μεγάλη πρόκληση θα την αντιμετωπίσουμε κοιτώντας την αλήθεια κατάματα με όρους του μέλλοντος και όχι του παρελθόντος στο καταστατικό μας συνέδριο το φθινόπωρο που έρχεται».

«Και θα πρέπει οι καταστατικές μας αλλαγές να πείθουν ότι είμαστε ένα κόμμα ίσων ευκαιριών όπου κάθε μέλος θα μπορεί να διεκδικεί ισότιμα με κάθε άλλο μέλος μια θέση ευθύνης και προσφοράς. Για αυτό θα πρέπει να κάνουμε τομές που υπαγορεύονται από την κοινή λογική. Δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα εμπόδιο, όταν πρόκειται για το μέλλον της πατρίδας μας – για τη δυνατότητα που πρέπει να έχει η κάθε Ελληνίδα, ο κάθε Έλληνας να ονειρευτεί και πάλι. Να αισθανθεί υπερήφανη και υπερήφανος για τη σύγχρονη Ελλάδα που χτίζουμε».

«Η καρέκλα μου δεν είναι εμπόδιο»

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι το γεγονός ότι «είμαστε υπερήφανες και υπερήφανοι για το κόμμα μας και την πορεία του», «αυτό δεν μας οδηγεί ούτε στον υποκειμενισμό ούτε στον ηγεμονισμό. Αν θεωρητικώς περισσότερα σχήματα της δημοκρατικής  παράταξης φτάσουν στο σημείο συναίνεσης τότε το τελευταίο πράγμα που θα ήταν εμπόδιο, θα ήταν η δική μου καρέκλα. Και αν είναι προϋπόθεση να υπάρχει εκ νέου εκλογή Προέδρου από το επανιδρυμένο κόμμα, από τον μεγαλύτερο προοδευτικό χώρο, τότε με ταπεινοφροσύνη και αίσθημα ευθύνης, θα ανταποκριθώ σε αυτή την προϋπόθεση και θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία. Διότι όντως συμφωνώ, ότι οι ηγεσίες πρέπει πάντα να έχουν τη σφραγίδα της βάσης. Και η βάση μας είναι μεγαλύτερη από την δεξιά-ακροδεξιά που μας κυβερνούν».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε: «Σενάριο να αποχωρήσω για να έρθει ένας από μηχανής θεός, δεν υπάρχει. Η κοινωνία έχει ήδη αποφασίσει: η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή με ανέδειξε στον αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας και της φιλοσοφίας της. Η ίδια η Νέα Δημοκρατία με ανέδειξε ως αντίπαλό της. Και έδειξε ότι φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ. Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε το σύγχρονο κόμμα του μέλλοντος. Και για να είμαι και πάλι ξεκάθαρος – σε αυτό το μεγάλο κόμμα της κεντροαριστεράς, δεν θα υπάρχουν αποχές από ζητήματα ηθικής που ανήκουν στην σωστή πλευρά της ιστορίας – όπως είναι η ισότητα στον γάμο ή η άμεση αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης».

Η δέσμη πρωτοβουλιών που θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε παράλληλα στη δέσμη πρωτοβουλιών που θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τώρα που άνοιξε πάλι η Βουλή.

«Πρώτη πρωτοβουλία είναι η κατάθεση πρότασης για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, που θα ρίξει άπλετο φως στην χυδαιότητα, την ανηθικότητα του αποδεδειγμένου μπαζώματος του χώρου του εγκλήματος των Τεμπών και της αλλοίωσης των αποδεικτικών στοιχείων. Για αυτό τον λόγο έκλεισαν την Βουλή μόλις έφτασε η δικογραφία, δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές.

Μπροστά σε όλη την Ελλάδα ας υπερψηφίσουν ή ας καταψηφίσουν την πρόταση, ώστε να αποκαλυφθεί επιτέλους ο ρόλος τους ότι εμποδίζουν να μαθευτεί η αλήθεια και επιδιώκουν την συγκάλυψη των ενόχων.

Ας δει όλη η Ελλάδα ποια κόμματα θα υπερψηφίσουν και ποια όχι αυτή την πρόταση. Γιατί έτσι, σχηματίζεται στην κοινωνία και στο κοινοβούλιο το πραγματικό δημοκρατικό μέτωπο. Μέσα από τολμηρές και ενισχυτικές για την δημοκρατία νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Και συνεχίζουμε:

– Με την κατάθεση πρότασης νόμου για την άρση του αντισυνταγματικού φορολογικού τεκμηρίου των επαγγελματιών και επιτηδευματιών.

– Με την κατάθεση πρότασης νόμου για τη στεγαστική πολιτική και την αντιμετώπιση του απαράδεκτου φαινομένου να μην μπορούν να βρουν οι πολίτες στέγη σε λογικό κόστος.

– Με πρόταση για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους προς τις τράπεζες, το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Με δημόσια παρέμβαση όχι υπέρ των funds του κ.Μητσοτάκη, αλλά υπέρ της κοινωνίας που θα μπορέσει επιτέλους να τακτοποιήσει τα οικονομικά της με βάση τις πραγματικές της δυνατότητες και προστασία για την πρώτη κατοικία, την αγροτική γη και την επαγγελματική στέγη.

– Και αργότερα με πρόταση για ένα νέο ΕΣΥ και το Κοινωνικό Κράτος, για κάλυψη όλης της χώρας με κέντρα υγείας, ασθενοφόρα και Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, καλά στελεχωμένα από ένα καλά αμειβόμενο προσωπικό.

– Με πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση και την ριζική αλλαγή του ανήθικου νόμου περί ευθύνης υπουργών.

– Με σειρά προτάσεων για τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων, αλλά και για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «θα πιέζουμε διαρκώς την κυβέρνηση, με καταιγισμό προτάσεων νόμου που απαντούν στα μεγάλα προβλήματα των συνανθρώπων μας και της χώρας μας.

Αυτή είναι η αποστολή και η ευθύνη της δημοκρατικής παράταξης. Να καταθέτει βιώσιμες προτάσεις νόμου, να υπερασπίζεται το δίκαιο του λαού και να ξεγυμνώνει καθημερινά αυτή την εταιρεία που αυτοχαρακτηρίζεται κυβέρνηση.

Και θα κάνουμε πράξη αυτό που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό, θα φέρουμε μια καλύτερη ζωή για όλους.

Με συμμάχους όλα τα δημοκρατικά κόμματα και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Και είμαι ξεκάθαρος τι εννοώ δημοκρατικά κόμματα.  Γιατί σε θέματα ηθικής δεν βάζω αστερίσκους».

Σωκράτης Φάμελλος και Στέφανος Κασσελάκης
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Στέφανος Κασσελάκης και Νικόλας Φαραντούρης
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Παππάς
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Στέφανος Κασσελάκης και Έλενα Κουντουρά
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί