Σαντορίνη: Τραυματιοφορέας πέθανε γιατί το νοσοκομείο ήταν «γυμνό» από γιατρούς! – Καταγγελίες από τους εργαζόμενους

Οδύνη και ερωτηματικά για τον θάνατό του

Πέθανε κατά τη διάρκεια της αεροδιακομιδής του στην Αθήνα, την Τρίτη (11/6), ένας τραυματιοφορέας του νοσοκομείου Σαντορίνης, με την ΠΟΕΔΗΝ να προχωρά σε μια σειρά από καταγγελίες.

Όπως καταγγέλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κ.Μιχάλης Γιαννάκος, το Νοσοκομείο Σαντορίνης δεν διαθέτει παθολόγο, ακτινολόγο και μικροβιολόγο. Έχει έναν καρδιολόγο που «κράτησε» από τις 9 Ιουνίου τον τραυματιοφορέα στο τμήμα βραχείας νοσηλείας.

Αεροδιακομίσθηκε μόλις χθες το απόγευμα και πέθανε στο ασθενοφόρο προς το νοσοκομείο Νίκαιας μετά την αεροδιακομιδή από ανακοπή παρά τις υπεράνθρωπες προσπαθείες των συναδέλφων του ΕΚΑΒ και του Νοσοκομείου Νίκαιας. «Εάν είχε διακομισθεί από τη πρώτη στιγμή μπορεί να ζούσε. Εάν είχε γιατρούς το νοσοκομείο Σαντορίνης μπορεί να ζούσε χωρίς να χρειασθεί διακομιδή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Γιαννάκος.

Πρώτη φορά με υψηλό πυρετό πήγε στο νοσοκομείο Σαντορίνης στις 8/6 και κρίθηκε ότι δε χρήζει εισαγωγής και επανήλθε την επόμενη ημέρα που έγινε η εισαγωγή.

Ο 42χρονος τραυματιοφορέας δεν ήταν από το νησί και γι’ αυτό έμενε στο παλαιό κλειστό κέντρο υγείας, όπως και πολλοί συνάδελφοι. «Που να βρεις χρήματα να νοικιάσεις σπίτι με μισθούς 700 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Κρίμα. Φωναζουμε τόσο καιρό, τόσα χρόνια… Συλληπητήρια στην οικογένειά του και τους συναδέλφους. Ήταν εργατικός και αγαπητός συνάδελφος. Θρηνούμε όλοι», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Οδύνη και ερωτηματικά

Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής:

“Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής πολιτών Θήρας για το Νοσοκομείο της Σαντορίνης εκφράζουν την βαθύτατη λύπη τους για τον άδικο χαμό του Κου Ελπιδοφόρου Αραπαντώνη.

Ο Ελπιδοφόρος Αραπαντώνης – Φωτο: santonews.com

Ο Ελπιδοφόρος Αραπαντώνης εργαζόταν αδιάλειπτα και με αυταπάρνηση στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης ως τραυματιοφορέας, από το ξεκίνημα της λειτουργίας του το 2016.

Η επιτροπή μας εκφράζει την βαθιά της οδύνη για την αιφνιδιαστική απώλεια του Ελπιδοφόρου Αραπαντώνη που εργαζόταν μέχρι και λίγες μέρες πρίν από το θάνατό του στο Νοσοκομείο του νησιού.

  Οι συνθήκες μέσα στις οποίες έχασε τη ζωή του ο Ελπιδοφόρος, η υγεία του οποίου επιδεινώθηκε ραγδαία μέσα σε λίγα 24ωρα κι ενώ νωρίτερα εργαζόταν κανονικά, εγείρουν ερωτηματικά και μας προβληματίζουν ως προς την ιατρική αντιμετώπιση της οποίας έτυχε.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά νιώθουμε υποχρεωμένοι να επικοινωνήσουμε την δυσαρέσκειά μας και το αίσθημα φόβου που μας δημιουργεί η υποστελέχωση και η έλλειψη βασικών ειδικοτήτων όπως παθολόγου, Μικροβιολόγου κτλ κτλ

  Αίσθημα που δικαίως εντείνετε έπειτα από τον απροσδόκητο χαμό ενός ακόμα συμπολίτη μας το οποίο μαλιστα έρχεται σε συνέχεια του πρόσφατου συμβάντος της απρογραμμάτιστης και αιφνίδιας γέννας συμπολίτισσας μας στο σπίτι της προ ολίγων ημέρων.

Ως μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής πολιτών για το Νοσοκομείο της Σαντορίνης εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στην οικογένεια του Ελπιδοφόρου Αραπαντώνη, δηλώνοντάς τους ότι είμαστε στο πλευρό τους συμμεριζόμενοι τον βαθύ πόνο τους για την αναπάντεχη απώλεια του παιδιού τους”.

Ανάρτηση του τέως Εντεταλμένου Συμβούλου του Νοσοκομείου Μπάμπη Πανοτόπουλου

  “Θυμάμαι, τις δύσκολες μέρες της Σαντορίνης, όταν είχε προσληφθεί ο Ελπιδοφόρος στο Γ.Ν. Θήρας, του είχα πει “να που ήρθε και κάτι ελπιδοφόρο στο νοσοκομείο”!

Ο Ελπιδοφόρος, ένα νέο παιδί έφυγε χθες! Καλή ανάπαυση να έχει η ψυχή του!

Υ.Γ. 1 Κυρία Μπορμπουδάκη αν διαθέτετε ίχνος ανθρωπιάς ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ!

Υ.Γ. 2 Κύριε Υπουργέ Υγείας, κε Γεωργιάδη, έχετε την πλήρη ευθύνη να διευκρινίσετε ΔΗΜΟΣΙΑ τα παρακάτω:

1) Τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έφυγε αυτό το παλληκάρι!

2) Πόσους καρδιολόγους διαθέτει το νοσοκομείο και αν ο ασθενής εξετάστηκε από γιατρό της ειδικότητας αυτής!

3) Πόσες μέρες νοσηλεύτηκε στο Γ.Ν. Θήρας ο ασθενής, ποιες εξετάσεις έγιναν και ποια ήταν η διάγνωση!

4) Πόσοι και ποιοι γιατροί του Γ.Ν. Θήρας έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ!

5) Το πλήρες χρονικό της αεροδιακομιδής από το πρώτο τηλεφώνημα στο ΕΚΑΒ μέχρι την ώρα εισαγωγής στα ΤΕΠ του Γ.Ν. Νίκαιας!

6) Ισχύει ότι οι Αγροτικοί Γιατροί της Σαντορίνης έστειλαν έγγραφο πριν λίγες ημέρες προς τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ? Ποιο το περιεχόμενό του?

Κύριε Υπουργέ Υγείας, κύριε Γεωργιάδη ή φροντίστε να ξαναγίνει το Γ.Ν. Θήρας στολίδι, όπως το παραλάβατε, κατά δήλωση του κου Μητσοτάκη ή κλείστε το!”.

Οι παλιοί και νυν συνάδελφοι του Ελπιδοφόρου τον αποχαιρετούν, μα δεν τον ξεχνούν!

Ανακοίνωση των εργαζομένων του νοσοκομείου Σαντορίνης:

Με αφορμή τον απροσδόκητο χαμό του συναδέλφου τραυματιοφορέα, αναδεικνύεται για μία ακόμα φορά η δραματική υποστελέχωση  και η εντατικοποίηση της εργασίας στο ΓΝ Θήρας. Προβλήματα που υπήρχαν από την έναρξη της λειτουργίας του νοσοκομείου και που οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όχι μόνο δεν έλυσαν, αλλά το διαφημίζουν ως πρότυπο νοσοκομείο – «διαμάντι» του ΕΣΥ. 

Ο συνάδελφός μας, που τις τελευταίες μέρες ταλαιπωριόταν με την υγεία του και πηγαινοερχόταν στο νοσοκομείο, χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να διακομισθεί, καθώς δε μπορούσε να αντιμετωπιστεί στο ίδιο το νοσοκομείο που ο ίδιος καθημερινά προσέφερε τις υπηρεσίες του σε άλλους ασθενείς. Αλλά δυστυχώς, δεν τα κατάφερε. 

Να αναφερθεί ότι στο νοσοκομείο δεν υπηρετεί ούτε ένας παθολόγος, υπάρχει μόνο ένας καρδιολόγος με σύμβαση λίγων μηνών και οι εφημερίες καλύπτονται από αγροτικούς και γιατρούς χειρουργικών ειδικοτήτων και έχουν επιστρατευθεί μέχρι και οι οδοντίατροι. Υπάρχουν δύο αναισθησιολόγοι, που εφημερεύουν πρακτικά 15 μέρες το μήνα και καλύπτουν και τα τακτικά χειρουργεία. Υπάρχει μόνο ένας νοσηλευτής  στη νυχτερινή βάρδια στο ΤΕΠ, μερικές φορές και στην απογευματινή, σε ένα νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά και σε ένα νησί που «βουλιάζει» από τουρίστες, 8 μήνες το χρόνο! Οι τραυματιοφορείς ήταν μόνο τέσσερις και κάλυπταν μόνο δύο βάρδιες και εάν είχαν κάποιο βαρύ περιστατικό, αργούσαν να φύγουν από τη βάρδια.

Οι ελλείψεις τραγικές, οι ευθύνες πολλές και υπό αυτές τις συνθήκες, ο χαμός του συναδέλφου μας, αλλά και μία σειρά άλλων αντίστοιχων περιστατικών αποτελούν προδιαγεγραμμένα «εγκλήματα» της πολιτικής υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης του ΕΣΥ που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις.

Ο συνάδελφος Ελπιδοφόρος ήταν ένας ήρεμος και ευγενικός άνθρωπος, παράδειγμα εργαζόμενου. Οι συνάδελφοί του, πρών και νυν, θα τιμήσουμε τη μνήμη του συνεχίζοντας με ορμή τον αγώνα για ένα σύστημα που θα χωράει τις ανάγκες όλων των ανθρώπων, σε μία κοινωνία που δε θα μετράει και δε θα θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή για το χρήμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί