Στ. Αρναουτάκης: «Ο Μυλοπόταμος και τα Λιβάδια κατέθεσαν θυσία αίματος στους αγώνες του λαού μας» 

Τιμητική εκδήλωση μνήμης για τρεις ήρωες της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδίων

«Ο Μυλοπόταμος και τα Λιβάδια κατέθεσαν χωρίς φειδώ θυσία αίματος στους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία», τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά την τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Λιβάδια του Δήμου Μυλοποτάμου στη μνήμη τριών ηρώων.   

Η τιμητική εκδήλωση έγινε στη μνήμη των ηρώων Σμηναγού Β.Α. Αναστάσιου «Τάσου» Γ. Βάμβουκα(πεσόντα στην Κορέα 26.5.1951), Στρατηγού Ε.Σ. Γεωργίου Κ. Βάμβουκα «Κριάρης» και του Στρατηγού Ε.Χ. Γεωργίου Δ. Βάμβουκα «Τσιρμιρής», Η εκδήλωση έγινε με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μυλοποτάμου, της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδίων και του Πολιτιστικού Συλλόγου απανταχού Λιβαδιωτών ο «Τίμιος Σταυρός».

«Με ιδιαίτερη τιμή ως Περιφέρεια Κρήτης, χαιρετίζουμε τη σημερινή εκδήλωση μνήμης για τρεις ήρωες, που σε στιγμές ιστορικές και συγχρόνως κρίσιμες για την Κρήτη και τους Κρητικούς, στάθηκαν στο πλευρό των ανθρώπων που αγωνίζονταν για την ελευθερία, για την αυτοδιάθεση, για ιδανικά πανανθρώπινα», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε πως η απόδοση τιμής σε ήρωες των αγώνων του λαού μας είναι μια οφειλόμενη διαχρονική επιταγή. 

«Τελετές όπως τη σημερινή, έχουν ακόμα σαν κύριο στόχο, πέρα από την απόδοση ευγνωμοσύνης στους ήρωες, να χρησιμεύουν για την άντληση διδαγμάτων από έναν αγώνα που δικαιώθηκε. Ο Μυλοπόταμος και τα Λιβάδια κατέθεσαν χωρίς φειδώ θυσία αίματος στους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία. Αυτή τη θυσία τριών σπουδαίων ανθρώπων τιμούμε σήμερα. Στο πρόσωπο του Σμηναγού Αναστασίου «Τάσου» Βάμβουκα που έπεσε στην Κορέα το 1951, στη μνήμη του Στρατηγού Γεωργίου Βάμβουκα «Κριάρη» και του Γεωργίου Βάμβουκα «Τσιμιρή», συγκεντρώνεται ολόκληρη η συλλογική μας ταυτότητα. Όπως αυτή διαμορφώθηκε κάθε φορά που η Κρήτη αντιστάθηκε σε κάθε μορφής απειλή. Στεκόμαστε, επομένως, σήμερα μπροστά από την προτομή τους διαβεβαιώνοντάς τους, ότι το παράδειγμα της θυσίας και του αγώνα τους, παραμένει επίκαιρο, σε μια εποχή κατά την οποία η Ειρήνη και η σταθερότητα, αποτελούν τα μεγάλα ζητούμενα για την ανθρωπότητα. Ως Περιφέρεια Κρήτης, συγχαίρουμε όλους τους φορείς, οι οποίοι ανέλαβαν τη διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης. Είμαστε βέβαιοι, ότι η μνήμη των ηρώων, των μελών της οικογένειας Βάμβουκα θα παραμείνει αιώνια», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.   

Στη διάρκεια της τελετής υπήρξε καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, Σπύρο Βάμβουκακαι χαιρετισμοί του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Κεφαλογιάννη, του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Μανόλη Χνάρη, του Δημάρχου Μυλοποτάμου, Γιώργου Κλάδου, του Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας, Γιώργου Βάμβουκα, του ΑντιπεριφερειάρχηΕπιχειρηματικότητας, Μιχάλη Βάμβουκα, του πρώην Δημάρχου Χανίων, Αναστάσιου Βάμβουκα ( εγγονού του Γεωργίου Βάμβουκα Τσιρμιρή), ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βασίλειος Κ. Αποστολάκης εν αποστρατεία Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί