«Όλοι τους είχαν εντολές για συγκάλυψη»: Το ξέσπασμα της Μ. Καρυστιανού για το μπάζωμα (Βίντεο)

«Οι δικαστές δεν καταλάβανε, οι εισαγγελείς που βλέπανε δεν κατάλαβαν, κανένας δεν καταλάβαινε τι συνέβη;»

Η πρόεδρος του συλλόγου συγγενών θυμάτων του δυστυχήματος «Τέμπη 2023» Μαρία Καρυστιάνου, για ακόμα μία φορά συγκλόνισε με τα λόγια και την στάση της, σε παρέμβασή της σε θεατρική παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου.

Η Μαρία Καρυστιανού ανέβηκε στην σκηνή έπειτα από κάλεσμα του ηθοποιού καταχειροκροτούμενη. Κατά την ομιλία της άφησε αιχμές για τη δικαιοσύνη, την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ ενώ εξήγησε το «κόλπο» με το ξυλόλιο.

Αρχικά η Μαρία Καρυστιανού ανέφερε ότι «επί της ουσίας είμαστε σχεδόν στο μηδέν, και αυτό γιατί κάθε φορά μας προλαβαίνουν καινούργια γεγονότα. Κάθε φορά εκεί που λέμε δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, συμβαίνει και κάτι χειρότερο».

Είπε επίσης, ότι οι ελπίδες μας – των συγγενών – είναι λίγες, αναφορικά με το αίσθημα της δικαίωσης «οι ελπίδες είναι λίγες όσον αφορά τον ελληνικό χώρο, έχουμε όμως αρκετές ελπίδες απέξω».

Χαρακτήρισε την διακίνηση του «ξυλόλιου» ως κόλπο και εξήγησε ότι το ξυλόλιο – ενώ απαγορεύεται η διακίνησή του σε όλη την Ευρώπη, στην Ελλάδα το νομιμοποιούν με τρόπο παράδοξο.

Και περιέγραψε γλαφυρά ότι, αρχικά γίνεται κατάσχεση από το τελωνείο και μετά αυτό μπαίνει σε πλειστηριασμό και με αυτό τον τρόπο γίνεται νόμιμο. Φυσικά δεν φαίνεται πουθενά ποιος αγοράζει, δεν υπάρχουν αυτά τα χαρτιά» και τώρα για το έγκλημα των Τεμπών προσπαθούν οι συγγενείς με εισαγγελείς και ανακριτές να τα εντοπίσουν.

Ερωτηθείς για το μπάζωμα, η Μαρία Καρυστιανού, εξήγησε πως όταν έγινε το δυστύχημα οι συγγενείς δεν συνειδητοποίησαν τι συνέβαινε.

Και διερωτήθηκε καυστικά, «οι δικαστές δεν καταλάβανε, οι εισαγγελείς που βλέπανε δεν κατάλαβαν, κανένας δεν καταλάβαινε τι συνέβη;»

«Έτσι λειτουργεί -το σύστημα – όταν έχει να κάνεις συγκάλυψη- όλοι είχαν εντολές και οι δημοσιογράφοι ήξεραν» είπε αιχμηρά η Μαρία Καρυστιανού.

Στην καταιγιστική παρέμβασή της πρόσθεσε πως «έγινε μία δολοφονία 57 ανθρώπων όμως το θέμα είναι αυτό που έγινε μετά το συμβάν το οποίο είναι εναντίον όλων μας».

«Την ανυπαρξία της δικαιοσύνης, την ανυπαρξία της ελεύθερης ενημέρωσης και την επιβολή πολιτικών με το έτσι θέλω ότι είναι άρχοντες και θα κάνουν ότι θέλουν, πέρα από τους νόμους» υπογράμμισε με νόημα.

«Θεωρούν ότι επειδή το έπρατταν τόσα χρόνια, εμείς θα συνεχίσουμε να το ανεχόμαστε. Αλλά δεν θα συμβεί πλέον αυτό. Τα πράγματα θα αλλάξουν, και θα αλλάξουν για όλους μας. Και αυτό είναι κάτι που θα το πετύχουμε όλοι μαζί και είμαστε θεωρώ πολύ πιο κοντά απ΄όσο φανταζόμαστε», συνέχισε η ίδια.

«Δεν μπορεί μια κοινωνία να ζει χωρίς να έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και σε οτιδήποτε την αφορά. Δεν γίνεται να προχωρήσει. Και αυτή τη στιγμή η δικαιοσύνη έχει πραγματικά δείξει τον μικρότερο εαυτό της, οφείλει έστω και τελευταία στιγμή να ορθώσει ανάστημα, να εφαρμόσει τους νόμους με τόλμη και να αποκαταστήσει στα μάτια του κόσμου της αξία της δικαιοσύνης. Χωρίς δικαιοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε μια πολιτισμένη κοινωνία. Αυτό όμως μας αξίζει, μία πολιτισμένη κοινωνία» τόνισε καταληκτικά η Μαρία Καρυστιανού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί