Ετοιμάζει λουκέτο στην εφορία Χαλκίδας ο Πιτσιλής με αφορμή το σκάνδαλο – Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Σε λουκέτο οδηγείται η ΔΟΥ Χαλκίδας στον απόηχο του σκανδάλου που συντάραξε την τοπική κοινωνία με την «συμμορία» που είχαν στήσει οι εφοριακοί στο συγκεκριμένο υποκατάστημα.

Στα σχέδια του επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, φαίνεται ότι είναι το κλείσιμο και όχι η εξυγίανση της εφορίας, έπειτα από την αποκάλυψη για τη δράση των επίορκων εφοριακών.

Ωστόσο η απόφαση για λουκέτο συμπαρασύρει και εκείνους τους υπαλλήλους που δεν είχαν καμία σχέση με το κύκλωμα.

Επίσης, θα προκαλέσει απίστευτη ταλαιπωρία στους πολίτες οι οποίοι θα χρειάζεται να μετακινούνται μέχρι την εφορία της Αθήνας για να διευθετήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Πάντως, σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Μαΐου στην ΔΟΥ Χαλκίδας και η οποία ακολούθησε την κοινή συνεδρίαση του τοπικού Συλλόγου με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση σειράς κινητοποιήσεων, προκειμένου να αποτραπούν τα σχέδια της διοίκησης για κλείσιμο της Εφορίας.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στρέφουν τα πυρά τους στην κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς όπως καταγγέλλουν την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες έχουν αυτοί που τις διοικούν και τις στελεχώνουν τα τελευταία εννέα συναπτά έτη.

«Θέλουμε να καταγγείλουμε την απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ να καταργήσει ουσιαστικά τη ΔΟΥ Χαλκίδας με μεταφορά των αντικειμένων της στις αντίστοιχες υπηρεσίες της Αττικής. Δεν πρέπει να περάσει! Καλούμε και την πολιτική ηγεσία να πάρει θέση!» τονίζει η ΠΟΕ – ΔΟΥ και προσθέτει:

«Θεωρούμε αδιανόητο να εφαρμόζονται αντίποινα και να τιμωρούνται συλλήβδην όλοι οι υπάλληλοι μιας υπηρεσίας, τη στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία δεν έχει σχέση με τα γεγονότα.

Μια τυχόν κατάργηση της ΔΟΥ Χαλκίδας με μεταφορά των αρμοδιοτήτων στην Αττική είναι καταστροφική απόφαση γιατί:

  • στιγματίζει μόνιμα και τιμωρεί τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στη ΔΟΥ Χαλκίδας , οι οποίοι δε φταίνε σε τίποτα.
  • ανατρέπει δραματικά την καθημερινότητα των εργαζομένων αυτών, που θα κληθούν να καλύψουν τεράστιες αποστάσεις όχι μόνο από τη Χαλκίδα, αλλά και από την Λίμνη, το Αλιβέρι, τα Ψαχνά κλπ. προκαλεί μεγάλη αναστάτωση και ταλαιπωρία σε όλους τους πολίτες και επαγγελματίες του νομού Εύβοιας οι οποίοι δε θα μπορούν πλέον να εξυπηρετηθούν. Δεν είναι τυχαίο το ότι δεν υπάρχει φορέας- συλλογικότητα στο νομό Εύβοιας που να μην έχει εκφράσει την καταδίκη του στο σχέδιο κλεισίματος της ΔΟΥ Χαλκίδας
  • δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στις ήδη επιβαρυμένες κεντρικοποιημένες υπηρεσίες της Αττικής, πολλές από τις οποίες δουλεύουν ήδη “στο κόκκινο”».

Αν η Διοίκηση της ΑΑΔΕ, παρά τις ρητές δεσμεύσεις της περί του αντιθέτο , έχει σχέδια να καταργήσει και τις ΔΟΥ της περιφέρειας μετά
από Αττική -Θεσσαλονίκη, ας βγει να το πει ανοιχτά! Ας μην ψάχνει προσχήματα ή αφορμές, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η ίδια αποτελεί
μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, και σε καμία περίπτωση παράγοντα επίλυσης αυτών» υπογραμμίζει η ΠΟΕ – ΔΟΥ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί