Στ. Αρναουτάκης: «Να επενδύσουμε στην ποιότητα, τις νέες μορφές τουρισμού και με τη συνεργασία όλων να διαμορφώσουμε τον τουρισμό του 2030»

2ο Περιφερειακό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Για την ολοκληρωμένη στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης στον τουρισμό και τη σύνδεσή του με την γαστρονομία και τον πρωτογενή τομέα, μίλησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, συμμετέχοντας στο 2ο Περιφερειακό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, με θέμα: «Ελληνικός Τουρισμός 2030- χαρτογραφώντας ευκαιρίες και προκλήσεις», που γίνεται στο Ηράκλειο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Περιγράφοντας τον μεγάλο κοινό στόχο όλων των φορέων για τον τουρισμό, ο Σταύρος Αρναουτάκης σημείωσε πως «ως χώρα πρέπει να είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά. Να αναπτύξουμε νέες μορφές τουρισμού, να επενδύσουμε στην ποιότητα. Να κατανοήσουμε πως ο τουρισμός αλλάζει και η επιτυχία είναι μονόδρομος. Και βεβαίως να συμφωνήσουμε πως μέσα από τη συνεργασία όλων μας, θα διαμορφώσουμε τα θεμέλια για τον τουρισμό του 2030», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην ολοκληρωμένη στρατηγική για τον τουρισμό, εξήγησε πως «στην Περιφέρεια Κρήτης, συνεχίζουμε την εφαρμογή ενός συνεκτικού σχεδίου για τη σύνδεση του τουρισμού με τη γαστρονομία, τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, την ελληνική ύπαιθρο, αλλά και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις, προκειμένου όλα αυτά να ενταχθούν στο τουριστικό μας προϊόν», τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα και την αξία που αποκτά για τον τουρισμό και την κρητική οικονομία, η συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τις Ενώσεις Ξενοδόχων, τους τουριστικούς πράκτορες, τα Επιμελητήρια του νησιού, τις ενώσεις των παραγωγών. «Αξιοποιώντας και εφαρμόζοντας σε Περιφερειακό Επίπεδο την Εθνική Στρατηγική για τον Ελληνικό Τουρισμό 2030, ενθαρρύνουμε τη δημιουργία τουριστικών καταλυμάτων σε οινοτουριστικές ή αγροτουριστικές επιχειρήσεις, ενσωματώνουμε στην πολιτική για την τουριστική προβολή τις αγροτουριστικές  δραστηριότητες, ενώ αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση των κοινών επιχειρηματικών σχημάτων και συνεργασιών, ανάμεσα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, όπως είναι τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια και σε αγροτικές επιχειρήσεις και σχήματα», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στην εκδήλωση ο Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό μεγάλων και μικρών έργων που βοηθούν να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που επηρεάζει πρωτογενή και τριτογενή τομέα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί