Περιοδείες του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Στεφανάκη

Περιοδεία του Γιώργου Στεφανάκη, στελέχους του ΚΚΕ, προέδρου του Συνδικάτου Επισιτισμού –Τουρισμού Αττικής και υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στο ξενοδοχείο Caldera στην Ανάληψη Χερσονήσου. 

Ο υποψήφιος  Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατά την διάρκεια της περιοδείας συνομίλησε με το προσωπικό του ξενοδοχείου. Κατά τη συζήτηση τόνισε ότι «για ακόμα μια χρονιά χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι θα δουλέψουν σε  συνθήκες γαλέρας στα 5στερά ξενοδοχεία. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της «ποινικής ρήτρας» που εφάρμοσε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή, για να κρατήσει το προσωπικό της, αντί να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας. Αυτή  είναι η τουριστική ανάπτυξη της ΕΕ  και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου. Μας θέλουν κυριολεκτικά δούλους στα ξενοδοχεία και τους χώρους δουλειάς. Για να βγάζουν τα δισεκατομμύρια στις πλάτες μας και εμείς να μην μπορούμε να βγάλουμε τον μήνα,  να μην μπορούμε  να πάμε μια ημέρα διακοπές.

Αυτό είναι το περιβόητο εργασιακό δίκαιο της ΕΕ που έχουν ψηφίσει όλα τα υπόλοιπα  κόμματα εκτός από το ΚΚΕ.  Ότι ζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, από την διάλυση των συμβάσεων, των εργασιακών σχέσεων  και τους μισθούς – ψίχουλα αποτελούν οδηγίες της ΕΕ που έχουν ενσωματωθεί στο εγχώριο εργασιακό δίκαιο και εφαρμόζονται από τους εργοδότες. Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη! Θαυματουργή για τα κέρδη των λίγων, εφιάλτης για τους πολλούς! Αυτή την ανάπτυξη και την πολιτική της ΕΕ, που την υπηρετεί, συνδιαμορφώνουν κι εφαρμόζουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα στο ευρωκοινοβούλιο και την ελληνική Βουλή. Για όλα αυτά τα εκτρώματα που έχουν ψηφίσει όλοι τους στο Ευρωκοινοβούλιο, ο λαός δεν θα είχε μάθει το παραμικρό, αν δεν ήταν το ΚΚΕ. Το δίλημμα είναι ίδιο παντού: Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!».

Ο Γ. Στεφανάκης κατέληξε λέγοντας ότι «οι εργαζόμενοι έχουν την δύναμη να αντιπαλέψουν αυτήν την κατάσταση. Αυτό δείχνουν άλλωστε όλοι οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος. Ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα δώσει ώθηση για ακόμα μεγαλύτερους αγώνες την επόμενη μέρα. Θα στείλουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και αγώνα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης.»

Περιοδεία και σύσκεψη στον Άγιο Σύλλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Σύλλα περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Γιώργο Στεφανάκη, στέλεχος του ΚΚΕ, προέδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού –Τουρισμού Αττικής και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ. 

Μετά την περιοδεία, ακολούθησε σύσκεψη σε καφενείο του χωριού. Ο Γ. Στεφανάκης τόνισε στην ομιλία του ότι «η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι σημαντική και θα πρέπει να δώσει ένα μήνυμα αντίστασης στις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι η ΚΑΠ, που ψήφισαν όλα τα άλλα κόμματα στην Ευρωβουλή, εκείνη που καταδίκασε σε μαρασμό την αγροτική παραγωγή της περιοχής του Άγιου Σύλλα αλλά και όλης της Κρήτης.» 

Τόνισε ότι «ο σχεδιασμός της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων και της Περιφέρειας, ο οποίος γιγαντώνει όλο και περισσότερο τον τουρισμό στερεί στην πραγματικότητα την Κρήτη από φυσικούς πόρους, όπως το νερό, ενώ καταστρέφει με ταχύ ρυθμό τον πρωτογενή τομέα. Ενώ η Κρήτη θα μπορούσε με την αγροτική της παραγωγή να τροφοδοτεί όλη την Ελλάδα, σήμερα αναγκάζεται να εισάγει τρόφιμα.»

Κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να «πάρουν το ψηφοδέλτιο του Κόμματος, να κάνουν το βήμα να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και να πυκνώσουν τους αγώνες τους μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους και τα συνδικάτα τους, διότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και να βελτιώσει τις συνθήκες στις οποίες ζούμε.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί