Κρήτη: Η γερμανική πρεσβεία – όπως το καθεστώς Μητσοτάκη- “κυνηγά” μμε επειδή δεν της άρεσε σχόλιό του!

Οργή και αγανάκτηση σχετικά με το επίπεδο της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα, προκαλεί η κατάπτυστη απόφαση της γερμανικής πρεσβείας να μην επιτρέψει την είσοδο στο γερμανικό νεκροταφείο στο Μάλεμε στα Χανιά, σε δημοσιογράφο με αφορμή περσινό δημοσίευμα που δεν της άρεσε.

Ειδικότερα, η απόφαση της γερμανικής πρεσβείας ήρθε μετά από άρθρο που δημοσιεύτηκε πέρυσι στα στα «Χανιώτικα Νέα» σχετικά με την κατάθεση στέφανου από την «Ομοσπονδιακή Ένωση Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών» και του συνθήματος που έφερε αυτό, το οποίο συνδέεται με τις ναζιστικές παραδόσεις της Βέρμαχτ.

Όπως τονίζει ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στου Facebook «κάποιοι από τη Γερμάνια, ακόμα και σήμερα είναι προφανές πως ούτε θέλουν ούτε μπορούν να χωνέψουν την καταστροφή που υπέστησαν στη Μάχη της Κρήτης οι Ναζί πρόγονοι τους από τη μαζική λαϊκή ένοπλη αντίσταση των δικών μας παππούδων».

«Θέλουν ακόμα και σήμερα να το παίζουν αφεντικά, μόνο που όπως πολύ σωστά γράφουν τα Χανιώτικα Νέα ο καιρός που απαγόρευαν την κυκλοφορία και ενημέρωναν με ρίψη φυλλαδίων έχει περάσει ανεπιστρεπτί» σημειώνει ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι το 2023 τα «Χανιώτικα Νέα» είχαν δημοσιεύσει άρθρο καταγγέλλοντας το ναζιστικό μήνυμα σε στεφάνι που κατέθεσε η «Ομοσπονδιακή Ένωση Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών».

Όπως σημείωσε το ίδιο δημοσίευμα, «το σύνθημα “Treue um Treue” (πίστη για πίστη) από το 2014 απαγορεύτηκε από τον γερμανικό στρατό (Bundeswehr η ονομασία του σήμερα) καθώς εκτιμάται ότι συνδέεται με τις ναζιστικές παραδόσεις της Βέρμαχτ».

haniotika-nea.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την περσινή παρουσία της Ένωσης Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών η εν λόγω οργάνωση δεν ήταν ενταγμένη στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και συνήθως κατέθετε στεφάνι μετά τη λήξη τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί