ΚΚΕ: Σύσκεψη στο χωριό Πεύκος από την ΚΟ Κεντρικής Υπαίθρου με ομιλητή των Μανώλη Συντυχάκη

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο χωριό Πεύκος από την ΚΟ Κεντρικής Υπαίθρου με ομιλητή των Μανώλη Συντυχάκη μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτή του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο Μ. Συντυχάκης αναφέρθηκε στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και την συμφωνία των αστικών κομμάτων στη στρατηγική της.

Όπως τόνισε «Η στρατηγική τους  συμφωνία εκφράζεται και με το γεγονός ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ , ΠΑΣΟΚ έχουν ψηφίσει το ίδιο σε ποσοστό 70% στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ ο δήθεν αντισυστημικός Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση το 55% αντίστοιχα. Οι όποιες επιμέρους διαφωνίες τους δεν είναι για τις ανάγκες του λαού αλλά εκφράζουν διαφορετικά συμφέροντα τμημάτων του κεφαλαίου.»

Επιβεβαιώθηκε η θέση του ΚΚΕ ότι «η ΕΕ είναι διακρατική Ένωση για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων που επιδεινώνει τη ζωή του λαού μας, με την εμπορευματοποιηση της Υγείας, της Παιδείας της «πράσινης» επιχειρηματικότητας και την περαιτέρω επιτάχυνση της  εμπορευματοποίησης του νερού.»

Για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ είπε : «Έχουν τεράστιες ευθύνες τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, για την μείωση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, στην πατρίδα μας που ήρθε σαν αποτέλεσμα της ΚΑΠ της ΕΕ. Έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί ενώ είχαμε αυτάρκεια σε μια σειρά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, πλέον εισάγουμε βασικά είδη διατροφής, στο βωμό της συνθήκης του Μάαστριχτ, των κανόνων της ελεύθερης αγοράς.»

Στη συνέχεια τόνισε ότι : «Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αποκαλύπτει στο λαό τα σχέδια και τις επιδιώξεις της ΕΕ  για τα συμφέροντα των λίγων. Δίνει και θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση ακόμα πιο μαζικών αγώνων για τις ανάγκες του λαού, ενάντια στην ΕΕ, των επιχειρηματικών ομίλων, των κομμάτων που υπηρετούν τα λόμπι της ΕΕ.»

Τέλος κάλεσε σε «ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές γιατί είναι η μόνη ψήφος που εκφράζει την δυσαρέσκεια, την αντίθεση στην ΕΕ, στα κόμματα που υπηρέτησαν την πολιτική που βάζει τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας. Η ψήφος στο ΚΚΕ θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα και θα κατατεθεί στους δρόμους του αγώνα, στη μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση,  θα συμβάλει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση των λαών.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί