Δεν έφτανε ο πόνος της οικογένειας: Σκοταδισμός της Εκκλησίας, απαγόρευσε να “διαβαστεί” η 17χρονη στην κηδεία!

Οργή και αγανάκτηση έχει ξεσπάσει στην τοπική κοινωνία του Μοχού, καθώς η σορός της 17χρονης Νικολέτας, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο προχθές Πέμπτη πέφτοντας από γέφυρα στον ΒΟΑΚ, με απόφαση της τοπικής Μητρόπολης δεν μπήκε καν στην εκκλησία του χωριού προκειμένου να διαβαστεί το Ευαγγέλιο την ώρα της κηδείας της άτυχης κοπέλας… που τελικά δεν έγινε καν! Και μάλιστα επρόκειτο για απόφαση του ίδιου του Μητροπολίτη, ο οποίος έστειλε έναν απεσταλμένο για να διαπιστώσει ότι η εντολή που έδωσε θα εκτελεστεί κατά γράμμα. 

Δείτε:

Ηράκλειο- Θρίλερ με τη 17χρονη μαθήτρια που σκοτώθηκε στη Σταλίδα: Γιατί οι γονείς αποκλείουν αυτοκτονία – Τι αποκαλύπτει η αδελφή της

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το neakriti.gr, χθες το βράδυ ένας αντιδήμαρχος και δύο-τρία άτομα από το χωριό προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου, που ωστόσο ήταν ανένδοτοι στο να “διαβαστεί” το άτυχο κορίτσι. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι έγινε προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ δημάρχου Χερσονήσου και του ίδιου του Μητροπολίτη που δεν τελεσφόρησαν. Παρ’ όλα αυτά οι κάτοικοι του χωριού, σεβόμενοι τη δύσκολη ώρα, δεν προχώρησαν σε εντονότερες διαμαρτυρίες όπως για παράδειγμα να σηκώσουν πανό κατά του Μητροπολίτη την ώρα της κηδείας, όπως είχαν σχεδιάσει.  

Και σήμερα το πρωί (Σάββατο 25/5), που θα γινόταν η κηδεία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στον Μοχό, η Μητρόπολη έστειλε απεσταλμένο προκειμένου να επιτηρήσει τον εφημέριο ότι δε θα “διαβάσει” το κορίτσι, ότι δηλαδή θα εκτελεστεί η απίστευτη αυτή εντολή που έχει προκαλέσει απέραντο θυμό και αγανάκτηση στους συγγενείς και συγχωριανούς της κοπέλας.  

Η σορός της 17χρονης Νικολέτας οδηγήθηκε κατευθείαν στο νεκροταφείο χωρίς καν να μπει στον κεντρικό ναό. Εκεί, στο νεκροταφείο, τοποθετήθηκε στον ναό, όπου όμως δεν πλησίασε παπάς, καθώς ο απεσταλμένος της Μητρόπολης βρισκόταν κοντά και επιτηρούσε. Η οικογένεια του κοριτσιού, συγγενείς και φίλοι έμπαιναν στη σειρά και έκαναν τον χαιρετισμό στη σορό της Νικολέτας και μόλις όλη αυτή η διαδικασία έλαβε τέλος, και αφού έφυγε ο απεσταλμένος της Μητρόπολης από τον χώρο, ο παπάς σιγοψιθύρισε ένα τρισάγιο. Στη συνέχεια πήραν το κορίτσι και το έθαψαν στο νεκροταφείο. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από έναν χρόνο σε μια περίπτωση αυτοχειρίας στον Μοχό δεν είχε διαβαστεί το Ευαγγέλιο στην κηδεία του εκλιπόντος. Σημειώνεται όμως ότι σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Νικολέτας επίσημο πόρισμα ότι πρόκειται για αυτοχειρία ακόμη δεν υπάρχει και ότι η οικογένεια μέχρι χθες αμφισβητούσε κάτι τέτοιο.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί