Τιμητική εκδήλωση για τον Γιώργο Καλούτση

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικό, διευθυντή χορωδίας και μουσικοπαιδαγωγό Γιώργο Καλούτση είχε την ευκαιρία ν’ απολαύσει το φιλόμουσο κοινό του Ηρακλείου στην αίθουσα Μ.&Α. Καλοκαιρινού του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου,  τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024. 

Την πρωτοβουλία για την τιμητική αυτή  εκδήλωση  είχε ο ιστορικός Μουσικός Σύλλογος «Απόλλων» ο οποίος σε συνδιοργάνωση με το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει  το πλούσιο  έργο του Γιώργου Καλούτση.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία και η συμμετοχή μαθητών του που δίδαξε στον Ιστορικό Μουσικό Σύλλογο «Απόλλων»  και μάλιστα είχε δημιυργήσει και το Φωνητικό Σύνολο «Θαλήτας», προσφέροντας απλόχερα τις πολύτιμες μουσικές του γνώσεις. 

Μίλησαν για τον Δάσκαλο κ. Καλούτση οι μαθητές του:  ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Χανίων Ιωάννης Γιαννακάκης, η καθηγήτρια πιάνου Λίλη Δάκα και ο Καλλιτεχνικός συντονιστής του Π.Σ.Κ.Η. Γιάννης Πρωτόπαπας με συντονίστρια του πάνελ την πρόεδρο του Μ.Σ. «Απόλλων» Ιωάννα Γιάνναρη. 

Το σχεδιασμό και συντονισμό της εκδήλωσης είχε το Δ.Σ. του Μ.Σ. «Απόλλων» :Πέλα Κουγιουμτζάκη- Αλιφιεράκη, Μαίρη Μαρκοπούλου, Ρένα Παπαδάκη – Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου, Κώστας Βαρβεράκης-Πρόεδρος ΔΕΠΑΝΑΛ,  Μάνος Χριστοφακάκης, Gian Andrea Garancini και ο Κοσμήτορας κ. Νίκος Ματζαπετάκης. 

Το καλιτεχνικό πρόγραμμα παρουσίασαν το φωνητικό σύνολο Apollon Voice Ensemble η Μεικτή χορωδία της Π.Ε. Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης και το Φωνητικό σύνολο «Θαλήτας» που συναντήθηκε γιαυτό το σκοπό μετά από χρόνια. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντοπεριφερειάρχης πολιτισμού & ισότητας κ. Γ. Μηλάκη, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Π.Σ.Κ.Η. κ. Μ. Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΗ κ. Μ. Αλιφιεράκης ο πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ Κ.  Ν.  Κατσαράκης, ο Σχολικός Σύμβουλος Μουσικής κ. Κ. Δροσουλάκης. 

Η αφιερωμένη στον Γιώργο Καλούτση  βραδιά, εντάσσεται στις εκδηλώσεις τιμής που έχει καθιερώσει ο Ιστορικός Μουσικός Σύλλογος «Απόλλων» σε προσωπικότητες από τον χώρο της μουσικής που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων του. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί