Σ. Φάμελλος: «Κάνετε τα πάντα για να βγάζουν περισσότερα οι κολλητοί σας και να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι» (Βίντεο)

“Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας ο Μητσοτάκης και η πολιτική του”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να κρυφτεί από την ακρίβεια επεσήμανε ο Σωκράτης Φάμελλος ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή και πετώντας το γάντι στον πρωθυπουργό και για τα Τέμπη καθώς τον κάλεσε να τοποθετηθεί για το εάν η ΝΔ θα συναινέσει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής μετά τη μήνυση κατά υπουργών που έφτασε στη Βουλή χθες Πέμπτη (23/5).

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έλεγε ψέματα ότι η ακρίβεια είναι προσωρινό και εξωγενές. 

Ο Σωκράτης Φάμελλος «έκαψε» τον δήθεν «άσο από το μανίκι» του κ. Μητσοτάκη με την επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γνωστοποιώντας πως εδώ και έναν χρόνο η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε εκδώσει σχετική έκθεση για τις πολυεθνικές.

«Το ξέρατε νωρίτερα ότι υπήρχε θέμα με τις πολυεθνικές ή τη Δευτέρα το ανακαλύψατε; Εδώ και ένα χρόνο υπάρχει έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που λέει ότι υπάρχει θέμα με τις πολυεθνικές» είπε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε υποκριτικό ο πρωθυπουργός να ζητά μέτρα από την Ευρώπη κατά των πολυεθνικών και να μην εφαρμόζει τα μέτρα της Κομισιόν για τη φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια ή τη μείωση του φορολογικού βάρους στα ενέργεια προϊόντα. 

«Η αριστεία ακρίβειας στην Ευρώπη είναι ο κ. Μητσοτάκης, αυτήν την αριστεία μόνο κατέχει» σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως η κυβέρνηση επιτρέπει «να κάνουν πάρτι τα ολιγοπώλια κατά των αγροτών και των καταναλωτών». 

«Κάνετε τα πάντα για να βγάζουν περισσότερα οι κολλητοί σας και να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Δε σας επιτρέψουμε να κρύψετε την αλήθεια, θα υπερασπιστούμε την κοινωνία. Ό,τι και να κάνετε, εδώ και τρία χρόνια ακούμε τις πιο απίθανες δικαιολογίες για την ακρίβεια», επεσήμανε ο Σωκράτης Φάμελλος απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και συνέχισε λέγοντας «σήμερα μας λέτε ψέματα. Ξέρετε ότι οι πολίτες ξέρουν από πρώτο χέρι τι πληρώνουν στα σούπερ μάρκετ  και στα πρατήρια καυσίμων».

«Δεν θα πείτε κουβέντα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων;» αναρωτήθηκε και κατήγγειλε την κοινοβουλευτική συγκάλυψη του σκανδάλου, αφού η πλειοψηφία δεν επιτρέπει να κληθεί για εξηγήσεις η κ. Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών. Άσκησε κριτική στις παλινωδίες με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη διαχείριση των ελληνουτουρκικών από την κυβέρνηση, ενώ στο δίλημμα που θέτει ο κ. Μητσοτάκης περί σταθερότητας, ο κ. Φάμελλος αντέτεινε πως «οι πολίτες πρέπει να δώσουν τέλος στον κατήφορο, δίνοντας προοπτική ευημερίας στις επικείμενες ευρωεκλογές που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξασφαλίσει».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί