Εκβιασμοί στη ΔΟΥ Χαλκίδας: Όλοι ελεύθεροι πλην της διευθύντριας και μιας υπαλλήλου

Ελεύθεροι υπό όρους αφέθηκαν υποδιευθυντής, δύο υπάλληλοι της ΔΟΥ Χαλκίδας, η διεκπεραιώτρια και ο λογιστής για την υπόθεση των εκβιασμών.

Οι δύο υπάλληλοι της ΔΟΥ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές το μήνα και καταβολή 10.000 ευρώ.

Ελεύθερος αφέθηκε και ο λογιστής.

Προφυλακιστέες κρίθηκαν η διευθύντρια και ακόμη μία υπάλληλος της Υπηρεσίας.

Η κατάθεση-σοκ επιχειρηματία για τους εκβιασμούς στη ΔΟΥ Χαλκίδας

Υπενθυμίζεται ότι το iΕidiseis.gr έφερε στο φως την κατάθεση του επιχειρηματία της Χαλκίδας, ο οποίος αποκάλυψε το κύκλωμα των εφοριακών με έδρα τη ΔΟΥ της πόλης.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία που διατηρεί καταστήματα στη Χαλκίδα, ο οποίος παρέδωσε τον φάκελο στο γραφείο της προϊσταμένης και κατά την έξοδό του από το κτίριο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων. Αμέσως αποκάλυψε την ιδιότητά του και ότι έπεσε θύμα εκβιασμού από τους εφοριακούς.

Το καθοριστικό ήταν ότι είπε αμέσως στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. ότι μόλις είχε παραδώσει φάκελο με 10.000 ευρώ στην εφοριακό. Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο γραφείο της προισταμένης, βρήκαν τα λεφτά και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση για το ξήλωμα του κυκλώματος.

Ο επιχειρηματίας καταθέτει πως δέχτηκε τις πιέσεις για να δώσει τα λεφτά αλλά και το γεγονός ότι οι δύο εφοριακοί που πήραν τις 10.000 ευρώ δεν μπορούσαν να κρύψουν το χαμόγελό τους όταν είδαν το «φουσκωμένο» φάκελο.

Αναλυτικά η ίσως πιο κρίσιμη κατάθεση που έλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων:

«Είμαι επιχειρηματίας και διατηρώ καταστήματα στη Χαλκίδα. Όλες οι επιχειρήσεις και τα καταστήματά μου είναι καθαρά φορολογικά, ποτέ δεν μου επιβλήθηκε κανένα πρόστιμο και ποτέ δεν χρωστούσα στην εφορία. Γενικά ήμουν σωστός στις φορολογικές μου υποχρεώσεις. Ωστόσο, η εφορία της Χαλκίδας από το 2021 και μετά ξεκίνησε να μου ζητάει να προσκομίσω διάφορα έγγραφα, ενημερώνοντας το λογιστήριο της επιχείρησής μου ότι έχουμε μπει σε καθεστώς ελέγχου. Αυτό γινόταν κάθε χρόνο και αφορούσε σε προγενέστερα έτη.

Την Πέμπτη στις 16 Μαΐου 2024 δέχτηκα τηλεφώνημα από υπάλληλο της ΔΟΥ Χαλκίδας και με ενημέρωσε ότι πρέπει να γίνει ξανά έλεγχος στις επιχειρήσεις και στα καταστήματά μου, χωρίς βέβαια όπως σας είπα να μου έχει βεβαιωθεί καμία παράβαση.

Εγώ της είπα ότι την επόμενη μέρα, θα πάω από την εφορία για να μιλήσουμε από κοντά. Την Παρασκευή στις 17 Μαΐου 2024 πράγματι πήγα στην εφορία στο γραφείο της προϊσταμένης , όπου ήταν και η υπάλληλος που μου τηλεφώνησε εκεί. Φώναξαν και ήρθε ο … που ήταν ο δήθεν ελεγκτής και με ενημέρωσε ότι υπάρχει ασυμφωνία στα ποσά που είχα δηλώσει στην εφορία, κατά 20.000 ευρώ.

Εγώ μίλησα με το λογιστή μου, του ανέφερα τι μου είπαν και εκείνος μου είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει φορολογικό λάθος, καθώς τα χρήματα είχαν δηλωθεί όπως έπρεπε. Εγώ είπα στην προϊσταμένη και στην υπάλληλο τι μου είπε ο λογιστής και τότε ευθέως η προϊσταμένη μου είπε ότι μας δίνεις εμάς 20.000 ευρώ και δεν ασχολούμαστε ποτέ ξανά μαζί σου, εννοώντας προφανώς ότι αν δεν τους δώσω τα λεφτά θα συνέχισαν να με ταλαιπωρούν με τους δήθεν ελέγχους τους.

Να σας πω ότι ο … δεν ήταν μπροστά όταν μου ζήτησαν τα λεφτά. Μάλιστα όταν ζήτησαν τα λεφτά η προϊσταμένη και η υπάλληλος μου φάνηκε σαν να ήταν συνεννοημένες για το ποσό.

Μου είπαν τα λεφτά να τους τα δώσω όλα μπροστά και σύντομα. Εγώ τους είπα ότι μπορώ να δώσω 10.000 ευρώ και τα υπόλοιπα την επόμενη εβδομάδα.

Μετά έφυγα από την εφορία, πήγα στο μαγαζί, πήρα 10.000 ευρώ και γύρισα για να τα δώσω.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί