Singapore Airlines:  Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από αναταράξεις – Σοκάρουν οι μαρτυρίες επιβατών

Σοκάρει η περιγραφή επιβάτη της Singapore Airlines ο οποίος βρισκόταν στην πτήση κατά την οποία ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δεκάδες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια αναταράξεων.

«Ξαφνικά το αεροσκάφος πήρε κλίση και άρχισε να τρέμει, οπότε άρχισα να προετοιμάζομαι για το τι θα συνέβαινε, και ξαφνικά υπήρξε μια πολύ δραματική πτώση, οπότε όλοι όσοι κάθονταν και δεν φορούσαν ζώνη εκτοξεύτηκαν στο ταβάνι» τονίζει στο Reuters επιβάτης του Boeing 777 το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Heathrow στο Λονδίνο, με προορισμό τη Σιγκαπούρη.

Σημειώνεται ότι η πτήση της Singapore Airlines πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Μπανγκόγκ, όπου οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Ο ίδιος επιβάτης πρόσθεσε ότι «κάποιοι χτύπησαν το κεφάλι τους στις καμπίνες χειραποσκευών που βρίσκονται πάνω από τα κεφάλια τους και τρύπησαν το σημείο από το οποίο πέφτουν οι μάσκες οξυγόνου».

Την ίδια στιγμή σοκάρουν οι φωτογραφίες μέσα από το αεροσκάφος που δημοσιεύουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

CNN.COM
BBC

Σύμφωνα με το BBC, ο 73χρονος Βρετανός που έχασε τη ζωή του, φέρεται να προσβλήθηκε από καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια των αναταράξεων. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι επτά από τους 62 τραυματίες (53 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος) βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

EPA/NARONG SANGNAK

Ένα από τα μέλη του πληρώματος της Singapore Airlines μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο χαρακτήρισε ως «μακράν το χειρότερο ταξίδι» του στα 30 χρόνια που εργάζεται και προσθέτει:

«Υπήρχαν τόσοι πολλοί τραυματίες οι οποίοι είχαν είτε τραύματα στο κεφάλι είτε αιμορραγούσαν από τα αυτιά. Μια κυρία ούρλιαζε από τον πόνο στην πλάτη. Δεν μπορούσα να τη βοηθήσω» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Άντριου Ντέιβις και πρόσθεσε: «Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν – συμπεριλαμβανομένων των αεροσυνοδών. Μακάρι να μπορούσα να είχα βοηθήσει περισσότερο».

Εκπρόσωπος των κρατικών αρχών της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι αρκετοί επιβάτες δεν μπορούσαν να περπατήσουν και χρειάστηκε να τους απεγκλωβίσουν.

Σημειώνεται ότι 100 περίπου επιβάτες θα ταξιδέψουν για τη Σιγκαπούρη απόψε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί