Ενεργειακές Κοινότητες: Ενημερωτικές εκδηλώσεις από την Περιφέρεια Κρήτης σε Αρκαλοχώρι, Τζερμιάδο και Άρβη

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις Ενεργειακές Κοινότητες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 6.00 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, την  Πέμπτη 23 Μαΐου στις 5.00 το απόγευμα στο Δημαρχείο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, στο Τζερμιάδο και την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 6.00 το απόγευμα στην Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Άρβης. 

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού της, με σαφή προσανατολισμό στον άξονα της ενεργού περιβαλλοντικής διαχείρισης, σχεδιάζει δράσεις σε ολόκληρη την Κρήτη με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε θέματα που αφορούν στην Ενεργειακή Μετάβαση.

Η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) και υλοποιείται από επιστήμονες του χώρου της ενέργειας και μέλη της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας, με την τεχνική και διοικητική υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.».

Στόχος είναι η ενημέρωση για τις ευκαιρίες αξιοποίησης και τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, τον τρόπο λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων ευρείας βάσης και τη συμβολή αυτών στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από την ολοκληρωμένη και πολύπλευρη ενημέρωση αναδεικνύεται η φιλοσοφία της ενεργειακής δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Παράλληλα, η δράση στοχεύει να αποτελέσει κίνητρο για τη συνειδητή εμπλοκή του κάθε πολίτη στην ενεργειακή μετάβαση προς τις καθαρές πηγές ενέργειας, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της αλληλέγγυας οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας γίνονται με αρωγό την κοινωνία, ενώ τα οφέλη επιστρέφουν στις τοπικές οικονομίες.

Η Περιφέρεια Κρήτης προσκαλεί τους πολίτες να γνωρίσουν με ποιο τρόπο μέσα από την ατομική ευθύνη αλλά και τις συλλογικές συνέργειες προχωρούμε στο δρόμο για τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την ποιοτική ανάπτυξη.

Εκδήλωση Αρκαλοχωρίου: αφορά όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την ενεργειακή μετάβαση καθώς και την δράση των ενεργειακών κοινοτήτων. Θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, την Τετάρτη 22/05/2024 και ώρα 18:00.

Εγγραφές στο Link: https://minoanenergy.com/event-registration-ecom-arkalochori/

Εκδήλωση Τζερμιάδο: αφορά όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την ενεργειακή μετάβαση καθώς και την δράση των ενεργειακών κοινοτήτων. Θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο του Δήμου Οροπεδίου-Λασιθίου στο Τζερμιάδο, την Πέμπτη 23/05/2024 και ώρα 17:00.

Εγγραφές στο Link: https://minoanenergy.com/event-registration-ecom-tzermiado/

Εκδήλωση Άρβης: αφορά όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την ενεργειακή μετάβαση καθώς και την δράση των ενεργειακών κοινοτήτων. Θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Άρβης, την Παρασκευή 24/05/2024 και ώρα 18:00. 

Εγγραφές στο Link: https://minoanenergy.com/event-registration-ecom-arvi/

Γενικές πληροφορίες: Μαρία Καλαϊτζάκη, τηλ: 2810-751500 (εσωτ.18) και στα email: kalaitzaki@daidalosao.gr και info@minoanenergy.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί