Δήμαρχος Ηρακλείου για την Μάχη της Κρήτης:  «Ένα από τα μείζονα, τα καθοριστικά γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» (Βίντεο)

Στις εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Μάχης της Κρήτης, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός παρακολούθησε την επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά που τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου και την τελετή στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης στο Ηράκλειο, όπου και κατέθεσε στεφάνι.

Στο μήνυμά του για την ιστορική επέτειο, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός ανέφερε: «Η Μάχη της Κρήτης από την μεριά μας έχει δυο κύρια χαρακτηριστικά. Είναι ένας αγώνας του ελεύθερου κόσμου, συνασπισμένου σε συμμαχία. Είναι αγώνας πολλών εθνών, εδώ, στον τόπο αυτόν. Και το δεύτερο χαρακτηριστικό, κυριότερο ίσως, είναι η παλλαϊκή άμυνα. Η παλλαϊκή άμυνα που έδωσε το στίγμα στην Μάχη της Κρήτης για την οποία γνωρίζουμε βέβαια ότι ήταν ένα γεγονός καμπής για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα από τα μείζονα, τα καθοριστικά γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Είμαστε σήμερα εδώ, θυμόμαστε, αλλά πρέπει η μνήμη αυτή να είναι χρήσιμη. Χρηστική μνήμη. Πρέπει να τιμούμε τους νεκρούς και η Κρήτη τιμά τους νεκρούς αυτούς σε κάθε της γωνιά. Από εκεί και πέρα πρέπει να είμαστε διαρκώς σε εγρήγορση. Και για την εθνική ασφάλεια αλλά και για τις αξίες που προασπίστηκαν τότε εκείνοι. Δηλαδή, την ελευθερία, την αυτοδιάθεση, όλα όσα εάν δεν είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα μπορούν να κινδυνεύσουν. Αυτό νομίζω το καταλαβαίνουμε και εμείς στην Κρήτη αλλά είναι μια ακόμη ευκαιρία να το θυμίσουμε στους εαυτούς μας και στο κόσμο ολόκληρο.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί