Στη λαϊκή αγορά του Αρκαλοχωρίου και τους οικίσκους των σεισμοπλήκτων της Βόνης κλιμάκιο του ΚΚΕ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/5 περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Νικολέττα Χριστοδουλοπούλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του Κόμματος στη Λαϊκή Αγορά του Αρκαλοχωρίου, καθώς και στους οικίσκους των σεισμόπληκτων στη Βόνη. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και η Σούλα Φανιουδάκη, μέλος του Τομεακού Γραφείου Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Στην περιοδεία του κλιμακίου στο Αρκαλοχώρι και στις συζητήσεις με τους παραγωγούς αναδείχθηκαν οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που στήριξαν την ΚΑΠ και τις αναθεωρήσεις της που καταδικάζουν σε ξεκλήρισμα την μικρή αγροτική παραγωγή. Επιπρόσθετα το κλιμάκιο συζήτησε τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και τις απαιτήσεις της από τους μικρούς παραγωγούς που τους επιβαρύνουν με επιπλέον έξοδα ενώ ήδη το κόστος της παραγωγής είναι δυσβάσταχτο, μετατρέποντας τους σε ομήρους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων συσκευασίας και τυποποίησης και των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Τονίστηκε πως, και μπροστά στις Ευρωεκλογές θα πρέπει αυτό να αποτελέσει κριτήριο ψήφου και να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε στους οικίσκους της Βόνης το κλιμάκιο του Κόμματος συνάντησε την αγανάκτηση των σεισμοπλήκτων. Όπως αναφέρθηκε εδώ και 2½ χρόνια έχουν κυριολεκτικά «χορτάσει» από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης ενώ η ζωή και η καθημερινότητά τους όλα και δυσκολεύει. Η Ν. Χριστοδουλοπούλου αναφέρθηκε στο αεροδρόμιο του Καστελλίου, για την κατασκευή του οποίου διατίθενται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία οι κάτοικοι και οι παραγωγοί της περιοχής δεν έχουν σε τίποτα να ωφεληθούν, την ίδια στιγμή που οι άνθρωποι της περιοχής μένουν ξεκρέμαστοι. Επίσης επισημάνθηκε ότι οι μεγαλειώδεις αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα αναδεικνύουν περίτρανα το σύνθημα του ΚΚΕ «Μόνο ο λαός σώζει το λαό». Η λογική κόστους-οφέλους που εκπηγάζει από την πολιτική της ΕΕ και ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, που «προτιμά» πενιχρές αποζημιώσεις με τεράστιες καθυστερήσεις αντί την θωράκιση και την προστασία του πληθυσμού, της ζωής και της δραστηριότητά του από φυσικές καταστροφές είναι ανάγλυφη και στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου. 

Τέλος κάλεσε τους σεισμοπλήκτους να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, αλλά και να εντείνουν τον αγώνα τους για τα δίκαια αιτήματά τους απέναντι στις δυνάμεις εκείνες που έχουν ευθύνη για την κατάσταση που ζουν, που στηρίζουν τα κέρδη των μεγάλων ομίλων στο ευρωκοινοβούλιο και εφαρμόζουν πιστά με «συναίνεση» τις ευρωενωσιακές οδηγίες στην Ελλάδα. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί