Στη γενική συνέλευση της ΠΟΣΕΗ η ΟΕΒΕΝΗ

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ) στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) παρουσία των εκλεγμένων αντιπροσώπων των σωματείων μελών της.

Το παρών έδωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) και Αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), κ. Λεκάκης Χαράλαμπος εκπροσωπώντας τον Προέδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθά, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθεί. 

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Λεκάκης, αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη αναγνώρισης της σπουδαιότητας των τεχνικών επαγγελμάτων η οποία παραμένει για τη χώρα μας μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις. 

Επιπροσθέτως ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στο κυρίαρχο πρόβλημα των τεχνικών επαγγελμάτων, που πέραν πολλών άλλων, είναι η έλλειψη εξεύρεσης ανθρωπίνου δυναμικού (βοηθών και τεχνιτών). Η ραγδαία αλλαγή του επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων, η αποτροπή ενασχόλησης τους πάνω στον κλάδο των τεχνικών επαγγελμάτων καθώς και η απουσία μαθημάτων επαγγελματικού προσανατολισμού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έχουν οδηγήσει τον κλάδο σε εκτεταμένη έλλειψη εργατικού δυναμικού. Τέλος, ευχαρίστησε θερμά το Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Νομού Ηρακλείου (ΣΗΕΝΗ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ) για την τιμητική πρόσκληση που έλαβε να παρευρεθεί  στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΟΣΕΗ και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί