Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στην πανυπαλληλική απεργία της 21ης Μαΐου

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, μέσω της οποίας απευθύνει κάλεσμα στην πανυπαλληλική απεργία της 21ης Μαΐου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Τα τελευταία χρόνια η πραγματικότητα που βιώνουμε στην χώρα μας είναι ζοφερή. Από την μια μεριά η ακρίβεια και από την άλλη η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων και η υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα στην υγεία και την παιδεία συνθέτουν ένα δυσβάσταχτο παρόν κι ένα δυσοίωνο μέλλον για τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία.

Η ακρίβεια τα τελευταία χρόνια σε βασικά αγαθά, στέγη, ενέργεια, καύσιμα να καλπάζει και σε συνδυασμό με την συρρίκνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, όπου οι αποδοχές τους μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 2016-2017, μειώθηκε  το αφορολόγητο, ενώ παράλληλα οι πενιχρές αυξήσεις που δόθηκαν στους μισθούς από την 1η Ιανουαρίου 2024 από την κυβέρνηση, εμπαίζοντας τους εργαζόμενους του Δημόσιου τομέα, εξανεμίστηκαν αμέσως από τον καλπάζοντα πληθωρισμό και τη γενικευμένη αισχροκέρδεια.

Διεκδικούμε μισθούς που να μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια. Απαιτούμε μια διαφορετική πολιτική που δε θα μετατρέπει τα δημόσια αγαθά σε εμπόρευμα, που θα προστατεύει και θα αναβαθμίζει τις δημόσιες υποδομές, θα διασφαλίζει το εισόδημα και τις κοινωνικές παροχές, που θα αναδιανέμει τον πλούτο προς ενίσχυση των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Διεκδικούμε δωρεάν δημόσια παιδεία, κατάργηση της αντιπαιδαγωγικής και διαλυτικής «αξιολόγησης», μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη των δεκάδων χιλιάδων κενών, εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καλεί όλες και όλους τους συναδέλφους, μετά την επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φεβρουαρίου, στη νέα 24ωρη Πανυπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση στις 21 του Μάη ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβέρνησης.

ΖΗΤΑΜΕ:

  1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός
  2. Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων
  3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
  4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 2017
  5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
  7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
  8. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί