Β. Κόκκαλης για παραίτηση προέδρου ΕΛΓΟ: Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Αυγενάκης στην ελληνική Δικαιοσύνη

Ερώτηση και ΑΚΕ στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη κατέθεσε ο Βασίλης Κόκκαλης, καλώντας τον να ξεκαθαρίσει εάν προτίθεται να προσκομίσει ενώπιον της Βουλής και των Εισαγγελικών Αρχών το σύνολο των δημοσίων συμβάσεων «προς διαπίστωση ή αντίκρουση των καταγγελλόμενων από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ».

Μάλιστα σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής ο Βασίλης Κόκκαλης τόνισε πως «στην εποχή που το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων έχει αυξηθεί δραματικά, ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» παραιτείται καταγγέλλοντας ότι δέχεται πιέσεις για να υπογράφει απευθείας αναθέσεις έργων. Είναι μονόδρομος πλέον να δώσει εξηγήσεις ο κ. Αυγενάκης στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Με βάση την αποκάλυψη του documentonews.gr για την επιστολή παραίτησης του προέδρου του ΕΛΓΟ, Σέρκου Χαρουτουνιάν, στον πρωθυπουργό, στην οποία αποκάλυπτε πως υπέγραφε «με διάφορες προφάσεις» απευθείας αναθέσεις, ο αρμόδιος τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «μείζονα πολιτική και ποινική ευθύνη του ίδιου του υπουργού», καθώς «εμφανίζεται, σύμφωνα με την επιστολή, ως ο ηθικός αυτουργός τέλεσης των εγκλημάτων κατ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα της απιστίας σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου».

Υπό αυτά τα δεδομένα, ζητά από τον υπουργό να καταθέσει το σύνολο των φακέλων των δημοσίων συμβάσεων έργου, υπηρεσιών και προμηθειών που συνήφθησαν στον ΕΛΓΟ επί ημερών του και τον ρωτά εάν έχει δώσει εξηγήσεις στο Μαξίμου και εάν προτίθεται να προσκομίσει «ενώπιον της Βουλής και των Εισαγγελικών Αρχών, το σύνολο των δημοσίων συμβάσεων, προς διαπίστωση ή αντίκρουση των καταγγελλόμενων εις βάρος του από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί