Σλοβακία: Γνωστός λογοτέχνης ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του πρωθυπουργού Φίτσο

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ευρώπη η δολοφονική επίθεση σε βάρος του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο. Ο Φίτσο δέχθηκε πυροβολισμούς έξω από κτίριο έπειτα από συνεδριάση της κυβέρνησης.

Δείτε: Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Σε κρίσιμη κατάσταση ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας μετά την απόπειρα δολοφονίας

Δράστης της επίθεσης φέρεται να είναι ο διάσημος συγγραφέας και μέλος της αντιπολίτευσης, ο Juraj Cintula. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Cintula φώναξε προς το μέρος του Φίτσο, την ώρα που ο τελευταίος συνομιλούσε με υποστηρικτές του και όταν τον πλησίασε για να του σφίξει το χέρι, τότε άνοιξε πυρ εναντίον του.

O 71χρονος είναι ένας από τους ιδρυτές της λογοτεχνικής λέσχης DÚHA, το 2005. Μέχρι το 2016 ήταν πρόεδρος της λέσχης και έγραψε τρεις ποιητικές συλλογές. Από το 2015 είναι μέλος της Εταιρείας Σλοβάκων συγγραφέων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2016 εργαζόταν ως οδηγός σε εμπορικό κέντρο στο Λέβιτσε, τον τόπο καταγωγής του.

Ο Cintula φέρεται να κατείχε νόμιμα το όπλο, το οποίο έστρεψε κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού, ενώ συνελήφθη αμέσως μετά το αιματηρό επεισόδιο.

«Δεν έχω ιδέα τι σκοπό είχε ο πατέρας μου, τι σχεδίαζε, τι συνέβη», ανέφερε ο γιος του δράστη, σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί