Χ. Μαμουλάκης: Αυτοψία στις εργασίες ανακαίνισης στη Μπενάκειο Βιβλιοθήκη, εκ μέρους της Βουλής

Αυτοψία στις εργασίες ανακαίνισης στη Μπενάκειο Βιβλιοθήκη, πραγματοποίησε ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Τεχνικού Συμβουλίου της Βουλής των Ελλήνων.

Μαζί με την Πρόεδρο του Συμβουλίου Μαριλένα Σούκουλη – Βιλιάλη και τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας της Βουλής Παναγιώτη Πολυχρονόπουλο, είδαν από κοντά την πρόοδο των εργασιών που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, με στόχο την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της σπουδαίας βιβλιοθήκης.

Υπενθυμίζεται ότι η Μπενάκειος Βιβλιοθήκη, τμήμα της οποίας είναι δωρεά του Εμμανουήλ Μπενάκη προς τη Βουλή των Ελλήνων, προκειμένου να στεγαστεί η βιβλιοθήκη Ψυχάρη (35.000 τόμοι), περιλαμβάνει βιβλία που αφορούν στις επιστήμες των μαθηματικών, της φυσικής, της ανθρωπολογίας, της φιλοσοφίας, της θεολογίας, της ιατρικής, την ελληνική και ξένη λογοτεχνία και τις καλές τέχνες. Στη Μπενάκειο Βιβλιοθήκη στεγάζονται και οι προσωπικές βιβλιοθήκες πολιτικών, όπως των Αντ. Ζυγομαλά, Ι. Μεταξά, Αλ. Καφαντάρη, Ι. Σίδερη, Π. Τσαλδάρη κ.ά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί