Τιμητική εκδήλωση για την Κρητικιά συγγραφέα και ποιήτρια Χαρούλα Βερίγου

Με την ελπίδα πως δεν είναι μακριά η μέρα που η κοινωνία μας θα ανοίξει διευρύνοντας τον ορίζοντα της και θα μας αγκαλιάσει περισσότερο, ελάτε, να θυμίσουμε σε όσους το γνωρίζουν και να γνωρίσουμε σε όσους το αγνοούν πως ο αυτισμός δεν είναι ούτε αρρώστια ούτε ψυχιατρικό νόσημα, αλλά ένας διαφορετικός τρόπος ύπαρξης, που έχουμε χρέος να αποδεχτούμε και να στηρίξουμε.

Ελάτε, να συμβάλλουμε όλοι μαζί, ώστε να ανατραπεί η άγνοια και οι προκαταλήψεις του κόσμου και αν όχι να σπάσει, τουλάχιστον να ραγίσει ο φόβος που μας κρατάει μακριά.

Ελάτε να σας δανείσουμε τα μάτια μας, να προσεγγίσουμε και να κατανοήσουμε αυτό τον άλλο τρόπο ύπαρξης, αγκαλιάζοντας όλους τους ανθρώπους για έναν καλύτερο κόσμο, αύριο, εκεί όπου όλοι είμαστε ίδιοι στα θέλω και ίσοι στα μπορώ, εκεί που σωπαίνει ο φόβος και αρχίζει το τραγούδι της αγάπης.

Βιογραφικό σημείωμα

Η Χαρούλα Βερίγου – Μπάντιου, πεζογράφος – ποιήτρια, (λογοτεχνικό ψευδώνυμο Ζωή Δικταίου) γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης το 1962. Μεγάλωσε στο Τζερμιάδων του Οροπεδίου Λασιθίου. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας. Εργάστηκε στον Ξενοδοχειακό Τομέα, καθώς και στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης ως Διοικητική Υπάλληλος. Συνεργάζεται με τα Διαδικτυακά Περιοδικά, Ποιείν, Fractal, Ατέχνως, Σβούρα, Open book κ.α. Έχει αρκετές συμμετοχές σε ημερίδες και συνέδρια. Στίχοι της έχουν μελοποιηθεί από τους: Νίκο Ανδρουλάκη, Γιώργη Κοντογιάννη, Ανδρέα Ζιάκα, Γιάννη Νικολάου, Αλέξανδρο Χατζηνικολιδάκη, Αρετή Κοκκίνου και Θοδωρή Καστρινό. Η μέχρι τώρα εργογραφία της περιλαμβάνει τα βιβλία:

Αύριο, μια ελιά η μέσα πατρίδα, Ποιητική συλλογή
Λασίθι, Τόπος Μέγας – Η κούπα των θεών, Αφήγημα
Αύριο, αφή αλμύρας οι λέξεις, Ποιητική συλλογή
Αθιβολή γαρύφαλλο και θύμηση κανέλλα, Διηγήματα
Αύριο στάχυα οι λέξεις, Ποιητική συλλογή
Οι άλλες ν’ απλώνουν ρούχα κι εσύ τριαντάφυλλα, Διηγήματα
Μια κούρσα για τη Χαριγένεια, Μυθιστόρημα
Αύριο, νυχτώνει φθινόπωρο, Μυθιστόρημα
Ιστορίες για φεγγάρια, Παιδική Λογοτεχνία

Συμμετέχει επίσης στα συλλογικά έργα:
Γράμματα της ποίησης, Μονόλογοι, Λογοτεχνικά Μονοπάτια, Λογοτεχνικό Ολόγραμμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί