ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να αποτραπεί το μεγάλο έγκλημα της μεθοδευμένης συγκάλυψης

Κατάρρευση του κυβερνητικού επιχειρήματος περί ανθρώπινου λάθους και περί δήθεν επιχειρησιακών ενεργειών (μπάζωμα) στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αποτελεί η εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για διερεύνηση της πειθαρχικής ευθύνης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας, η οποία αρχειοθέτησε τη μήνυση συγγενών των θυμάτων σε βάρος του Χρήστου Τριαντόπουλου, τονίζουν μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κόκκαλης και ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Δείτε επίσης:

Έγκλημα Τεμπών: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, Βασίλης Κόκκαλης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξανδρος Αυλωνίτης με κοινή δήλωσή τους ξεκαθαρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα «συνεχίσει το διαρκή αγώνα για να αποτραπεί το δεύτερο μεγάλο έγκλημα της μεθοδευμένης συγκάλυψης».

«Γιατί το οφείλει στις οικογένειες των θυμάτων και στην ελληνική κοινωνία, η οποία δικαιούται και αξιώνει ένα ισχυρό Κράτος Δικαίου» σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χαιρετίζοντας την εισαγγελική εντολή για την διερεύνηση του κρίσιμου αυτού ζητήματος.

Αναλυτικά η κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Η εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την διερεύνηση της πειθαρχικής ευθύνης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας, η οποία, εκδίδοντας απορριπτική διάταξη για τους καταγγελθέντες υπουργούς Τριαντόπουλο και Ράπτη, ενδεχόμενα παραβίασε το άρθρο 86 του Συντάγματος και το Νόμο 3126/2003 “περί ποινικής ευθύνης Υπουργών”, επιβεβαιώνει δύο πράγματα.

Καταρχάς, ότι η παράλειψη Εισαγγελικής Λειτουργού να πράξει το δέον, αποστέλλοντας τη δικογραφία αμελλητί στη Βουλή, όπως ορίζει το Σύνταγμα, ενισχύει την εικόνα του ήδη καταρρακωμένου Κράτους Δικαίου και την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στους Θεσμούς.

Συγχρόνως, όμως, η εισαγγελική εντολή για πειθαρχική δίωξη, αποδεικνύει, ότι η μεθοδευμένη εξαρχής προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει για τη θεωρία του ανθρώπινου λάθους, και για δήθεν επιχειρησιακές ενέργειες στον τόπο του εγκλήματος, αποδομείται συνεχώς χάνοντας έδαφος, όπως και η αξιοπιστία της Κυβέρνησης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, χαιρετίζοντας την εισαγγελική εντολή για την διερεύνηση του κρίσιμου αυτού ζητήματος, θα συνεχίσει το διαρκή αγώνα για να αποτραπεί το δεύτερο μεγάλο έγκλημα της μεθοδευμένης συγκάλυψης, γιατί το οφείλει στις οικογένειες των θυμάτων και στην ελληνική κοινωνία, η οποία δικαιούται και αξιώνει ένα ισχυρό Κράτος Δικαίου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί