Απογευματινά χειρουργεία: Στο ΣτΕ προσέφυγε η ΟΕΝΓΕ – «Αγώνας ενάντια στον τιμοκατάλογο της ντροπής»

Αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης που νομιμοποιεί το «φακελάκι» επιτρέποντας τα απογευματινά, επί πληρωμή, χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και 30 Ενώσεις – μέλη της.

Η ΟΕΝΓΕ χαρακτηρίζοντας τα απογευματινά χειρουργεία ως «κυβερνητική αθλιότητα» κάνει λόγο για «τιμοκατάλογο της ντροπής» και για «εμπορευματική λειτουργία» των δημόσιων νοσοκομείων με «ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια».

Τέλος οι νοσοκομειακοί γιατροί ξεκαθαρίζουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στη μετατροπή των δημοσίων νοσοκομείων «σε οίκους εμπορίου που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο την ώρα της αρρώστιας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

«Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των “απογευματινών” επί πληρωμή χειρουργείων, ενάντια στον τιμοκατάλογο της ντροπής, ενάντια στην απογείωση της εμπορευματικής λειτουργίας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια των δημόσιων νοσοκομείων, τη μετατροπή τους σε οίκους εμπορίου που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο την ώρα της αρρώστιας και μετατρέπουν την σχέση γιατρού – ασθενούς σε απλή εμπορική συναλλαγή.

Στο πλαίσιο αυτό η ΟΕΝΓΕ, από κοινού με 30 Ενώσεις – μέλη της, κατέθεσε την Τρίτη 16/4/24 στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης, την οποία και σας κοινοποιούμε».

Η προσφυγή στο ΣτΕ:

https://www.avgi.gr/sites/default/files/2024-04/oenge_ste.pdf

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί