Εκδηλώσεις σε Χανιά και Ρέθυμνο για τον Περιφερειακό Μηχανισμό Στήριξης και Ανάπτυξης της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 18.00 μ.μ. στο Επιμελητήριο Χανίων για τη Λειτουργία του Περιφερειακού Μηχανισμού Στήριξης και Ανάπτυξης της  Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Κρήτης.

Πρόκειται για τη δεύτερη ειδική εκδήλωση για το συγκεκριμένο θέμα. Η πρώτη ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης. 

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Μιχάλης Βάμβουκας καθώς και η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθεριάδου – Γκίκα Άννα. 

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Εταιρείας Ευστράτιος Φλεμετάκης μεταφέροντας το όραμα της Περιφέρειας Κρήτης για μια « Κρήτη δημιουργική με ταυτότητα, ευφυή και δυναμική με κοινωνική συνοχή, βιώσιμη με κοινές αξίες και αυτοπεποίθηση».

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν σχετικά με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς  και την Ελληνική Νομολογία της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας από τον Γεώργιο Μεραμβελιωτάκη, στέλεχος της Ε.Τ.Α.Μ Α.Ε. 

Η Διευθύντρια της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης Α.Ε, Πετραντωνάκη Μαρία παρουσίασε το Πρόγραμμα  «Λειτουργία Περιφερειακού Μηχανισμού Στήριξης και Ανάπτυξης της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Κρήτης», καθώς και καλές πρωθύστερες πρακτικές και παραδείγματα κοινωνικών επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Κρήτης. 

Ο κ. Δρακωνάκης, στέλεχος της ΕΤΑΜ ΑΕ ενημέρωσε για λογαριασμό της  Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης για την επικείμενη Πρόσκληση χρηματοδότησης φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας που πρόκειται να τρέξει από το Περιφερειακό Πρόγραμμα  «Κρήτη 2021-2027»  ύψους 2.000.000 ευρώ. 

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου, Κλάδος Γεώργιος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δερμιτζάκη Ευαγγελία και Τσουδερός Ευάγγελος, μέλη Κοινωνικών Επιχειρήσεων και πολίτες. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί