Λουκέτο σε όλη τη χώρα την Τετάρτη – Πανελλαδική απεργία για την ακρίβεια και τη φτωχοποίηση της κοινωνίας

Πανελλαδική απεργία προκήρυξε για τις 17 Απριλίου η ΓΣΕΕ για την έξαρση της ακρίβειας, με τη συμμετοχή συνδικάτων, σωματείων και των ΜΜΕ.

«Την ώρα που η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, με τον πληθωρισμό να έχει εξαντλήσει τα εισοδήματά τους και την αγοραστική τους δύναμη να βρίσκεται στα τάρταρα, την ώρα που η ΓΣΕΕ έχει τεκμηριωμένα καταθέσει πρόταση για αύξηση στο 60% του διάμεσου μισθού που είναι το κατώφλι της φτώχειας συν την αύξηση της παραγωγικότητας και τον εκτιμώμενο πληθωρισμό.

Όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα είναι πρώτη στη συμμετοχή των επιχειρηματικών κερδών στο εθνικό εισόδημα αλλά προτελευταία στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η κυβέρνηση ανακοινώνει κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων.

Αυξήσεις που σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, δε θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο», αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την απεργία.

Στις 09:30 ορίστηκαν οι προσυγκεντρώσεις στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Κάνιγγος σωματεία και επιτροπές από τον ιδιωτικό τομέα.
Στην Ομόνοια θα συγκεντρωθεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.

Στα Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών, Σύλλογοι στην επαγγελματική κατάρτιση

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, οργανώνουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στον ΗΣΑΠ του Πειραιά (πλοία «Blue Star»).

Τι ισχύει με τα ΜΜΜ
Μέχρι το πρωί της Δευτέρας δεν έχει ανακοινωθεί το οτιδήποτε σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι των ΜΜΜ στην απεργία της Τετάρτης. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, το αργότερο την Τρίτη.

Αντίθετα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train αλλά και του Προαστιακού.

Δεμένα θα είναι και τα πλοία τα στα λιμάνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΟΛΜΕ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας, ενώ τα ΜΜΕ θα απεργήσουν μία ημέρα νωρίτερα στις 16 Απριλίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί