Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ. Αφήστε το να συνεχίσει το πολύτιμο έργο του!

Ανακοίνωση από το ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ:

Ο ΕΟΠΑΕ ante portas

Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας ένα τρίτο Προσχέδιο για την Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση. Εμείς όμως μέσα σ’ αυτό το εκτενέστατο Προσχέδιο συναντήσαμε μόνο σκοτάδι. Η βαριά σκιά του φαραωνικού ΕΟΠΑΕ σκεπάζει όλες τις σελίδες που αναφέρονται στις εξαρτήσεις. Ένα τερατώδες χωνευτήρι, μια πελώρια μαύρη τρύπα είναι ο ΕΟΠΑΕ. Εισέβαλε απειλητικά στον ουρανό της Απεξάρτησης και απειλεί να καταπιεί όλα τα φωτεινά άστρα που σκορπίζουν ζωογόνο φως στους εξαρτημένους, εδώ και δεκαετίες. Ορέγεται το ΚΕΘΕΑ, τον ΟΚΑΝΑ, το 18 ΑΝΩ και άλλους καταξιωμένους φορείς απεξάρτησης. Τους βλέπει σαν τροφή, μια ευκαιρία να χορτάσει την ακόρεστη πείνα του για ιδιωτικοποίηση των πάντων, για εμπόριο υποκατάστατων, δηλαδή στην τελική για ατελείωτα κέρδη.

Οι Σύλλογοι Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ, συντονισμένοι από την Ομοσπονδία μας ΟΣΟΚΕΘΕΑ, σταθήκαμε αγωνιστικά, από την πρώτη στιγμή, απέναντι σ’ αυτήν την ανοίκεια επίθεση. Πήραμε εκατοντάδες ψηφίσματα υποστήριξης του αγώνα μας από Περιφέρειες, Δήμους, Εργατικά Κέντρα, Εκπαιδευτικούς Φορείς, Πολιτικά Πρόσωπα και Συλλογικότητες. Ταυτόχρονα τα ψηφίσματα αυτά καταδικάζουν την Κυβέρνηση για την αδιάλλακτη στάση της απέναντι στον αγώνα μας. Στον αγώνα των οικογενειών που γνωρίζουν από πρώτο χέρι την πολύτιμη προσφορά του ΚΕΘΕΑ στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Στα παιδιά τους, στα αδέλφια τους, στους συντρόφους τους, ακόμη και στους γονείς τους. Που απεξαρτήθηκαν από θανάσιμες εξαρτήσεις μόνιμα, χωρίς υποκατάστατα, και επιπλέον δωρεάν. Ίσως όμως αυτό το «δωρεάν» να είναι κόκκινο πανί για τους ιδιωτικοποιητές των πάντων! 

Φυσικά ο αγώνας μας αυτός θα συνεχιστεί. Όσα Προσχέδια κι αν ετοιμάσει το Υπουργείο Υγείας, όσο κι αν προσπαθήσει να λειάνει την τραχύτητα των προθέσεών του, θα μας βρίσκει πάντα μπροστά του. Θα μας βρίσκει συσπειρωμένους απέναντι στην κατάργηση της Ιθάκης, του Νόστου, της Αριάδνης και όλων των άλλων Προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ. Γιατί μέσα μας κατοικεί το πνεύμα του Οδυσσέα που νικάει Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες. Γιατί κρατάμε στα χέρια μας τον μίτο που ελευθερώνει από αδιέξοδους Λαβυρίνθους. 

Να υπενθυμίσουμε τέλος στην Κυβέρνηση, που ο ευρωπαϊκός της προσανατολισμός είναι αναμφισβήτητος, ότι ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ναρκωτικά(EUDA) στον κανονισμό του τονίζει: “Δεδομένης της ιδιαίτερης σημασίας και εμπειρίας που διαθέτουν οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, στον τομέα αρμοδιότητας μας, ο Οργανισμός θα πρέπει να εξακολουθήσει να συνεργάζεται μαζί τους για τις δραστηριότητές του”

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ, ως η σημαντικότερη οργάνωση της κοινωνίας πολιτών στον τομέα των εξαρτήσεων, δυναμώνει κι άλλο τη φωνή της ώστε να φτάσει και στα ώτα των μη ακουόντων υπουργών και υφυπουργών…

Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ. Αφήστε το να συνεχίσει το πολύτιμο έργο του!

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί