Κρήτη: Οριοθετήθηκε η φωτιά σε δασική έκταση – Στην κατάσβεση και πυροσβεστικό ελικόπτερο

φωτο αρχείου

Ρίψεις ξεκίνησε να πραγματοποιεί το πρωί της Κυριακής το πυροσβεστικό ελικόπτερο, στην περιοχή της φωτιάς που κατακαίει δασώδη και θαμνώδη έκταση όμορα του Φαραγγιού της Σαμαριάς στα Χανιά και συγκεκριμένα σε πολύ δύσβατη ορεινή περιοχή μεταξύ Ξυλόσκαλου και Γκίγκιλου.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, είναι πλήρως οριοθετημένη και σε ύφεση χωρίς να υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης, σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ ΜΠΕ, παραμένουν στο σημείο και συγκεκριμένα 14 οχήματα με 40 πυροσβέστες και δύο ομάδες δασοκομμάντος και μία ομάδα της ΕΜΑΚ. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της πυρόσβεσης οι δυσκολίες λόγω ακραίας δυσβατότητας είναι πολλές και οι δασοκομμάντος επιχειρούν κυρίως με αναρριχήσεις στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν τις φλόγες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε:

Κρήτη: Συναγερμός για πύρινο μέτωπο σε δασική έκταση (Βίντεο)

Η κατάσβεση ήταν πολύ δύσκολη καθώς οι πεζοπόροι πυροσβέστες με φορητούς ψεκαστήρες χρειάστηκε να κάνουν ακόμη και αναρριχήσεις για να καταφέρουν να πλησιάσουν τις φλόγες.

Να σημειωθεί ότι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης από 14 οχήματα με 40 πυροσβέστες και δύο ομάδες δασοκομμάντος και μία ομάδα της ΕΜΑΚ παραμένουν στο σημείο μέχρι και να εξασφαλιστεί που δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος αναζωπύρωσης .

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ευτύχημα πως τους πρώτους καπνούς αντιλήφθηκε έγκαιρα ο μοναδικός φύλακας του φαραγγιού που υπάρχει στο φυλάκιο στην είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς, στο Ξυλόσκαλο, και ενημέρωσε άμεσα την πυροσβεστική υπηρεσία.

Πάντως ερωτηματικά προκαλεί το πώς προκλήθηκε η φωτιά σε τόσο δυσπρόσιτο σημείο, στα όρια του εθνικού δρυμού Σαμαριάς, κάτι που αναμένεται να ερευνηθεί από την Πυροσβεστική υπηρεσία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί