Ελ. Βατσινά: Υποχρέωση της Πολιτείας η εξασφάλιση της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία

Συνάντηση της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ με εκπροσώπους των ατόμων με αναπηρία

Με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ΑμΕΑ, του Παγκρήτιου Συλλόγου αλλά και του νομαρχιακού Σωματείου Ηρακλείου συναντήθηκε η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, σε μια προσπάθεια “χαρτογράφησης” όλων εκείνων των ζητημάτων που καθιστούν την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία, πραγματική πρόσκληση.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Κρήτης Γιώργος Βιδάκης, ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου αναπήρων πολιτών Χαράλαμπος Γερώνυμος, ο ταμίας Μιχάλης Ψυλλάκης, ο αντιπρόεδρος του νομαρχιακού Σωματείου ΑμΕΑ Ηρακλείου Γιάννης Ζερβάκης, ο ταμίας της περιφερειακής ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Κρήτης Παύλος Παπαδάκης και ο Γιάννης Καζάκης.

Όπως σημειώθηκε κατά τη συνάντηση, τα άτομα με αναπηρίες αντιμετωπίζουν σοβαρά και καθημερινά προβλήματα που σχετίζονται με την προσβασιμότητα τόσο στα πεζοδρόμια όσο και στις συγκοινωνίες και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας αποτελεί και ένα από τα βασικά αιτήματά τους. Μάλιστα τόνισαν ότι είναι επιβεβλημένο να γίνει μία καταγραφή των κατασκευαστικών αστοχιών στις ράμπες, καθώς η μετάβαση από το πεζοδρόμιο στο οδόστρωμα πολλές φορές δεν είναι ομαλή, με αποτέλεσμα τα αμαξίδια να μπλοκάρονται. Εστιάζοντας στο Δήμο Ηρακλείου και κυρίως στο κέντρο, οι εκπρόσωποι των ατόμων με αναπηρία σημείωσαν ότι έχει περιοριστεί σημαντικά η πρόσβαση αναπήρων εξαιτίας της κατάργησης αναπηρικών θέσεων στάθμευσης.

Επιπλέον τονίστηκε ότι πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες και για τις ράμπες πρόσβασης στις παραλίες, εξασφαλίζοντας πρόσβαση τόσο στη θάλασσα – όπως γίνεται σε ολοένα και περισσότερες παραλίες – αλλά και στα αποδυτήρια, την τουαλέτα, τον διάδρομο και τη θέση στάθμευσης αναπήρων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ωστόσο, αποδόθηκαν εύσημα στο ΚΤΕΛ αντολικής Κρήτης, το οποίο διαθέτει δύο λεωφορεία προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία, σημειώνοντας μάλιστα πως όταν υπάρχει ενημέρωση ότι άτομο με αναπηρία είναι μεταξύ των επιβατών, δρομολογείται το ένα από τα συγκεκριμένα δύο λεωφορεία.

Η Ελένη Βατσινά ανανέωσε το ραντεβού με τους εκπροσώπους των αναπήρων, προκειμένου να εξετάσουν μαζί λεπτομερώς τα προβλήματα και να καταρτιστούν συγκεκριμένες βελτιωτικές προτάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί