Έγκλημα Τέμπη: Επιμένει στο αφήγημα της κυβέρνησης περί ανθρώπινου λάθους ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ

Οργή προκάλεσε η δήλωση του CEO του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στήριξε το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί ανθρώπινου λάθους στο έγκλημα με τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Ο Π. Τερεζάκης, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στον Άρη Πορτοσάλτε, έριξε ξανά όλες τις ευθύνες στον μοιραίο σταθμάρχη και τους νεκρούς μηχανοδηγούς, την ώρα που έχει αποδειχτεί περίτρανα από τους εμπειρογνώμονες ότι αν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση, η σύγκρουση των αμαξοστοιχιών θα είχε αποτραπεί.

Για ακόμα μια φορά, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, ύψωσε ασπίδα προστασίας στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, την ώρα μάλιστα που όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία των πολιτών είναι πεπεισμένη για την επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος.

Στην ερώτηση «αν γυρνούσαμε τον χρόνο πίσω πώς θα αποφεύγαμε την τραγωδία», ο Παναγιώτης Τερεζάκης απάντησε ότι θα ζούσαν τα 57 άτομα, για να προσθέσει όμως χωρίς καμία σύνδεση με την αρχική του τοποθέτηση ότι: «Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να είχε διαφοροποιηθεί για τις συγκεκριμένες συνθήκες εκείνο το βράδυ κάτι σημαντικό το οποίο θα μπορούσε να μηδένιζε τις πιθανότητες του να γίνει αυτό το οποίο έγινε».

Στη συνέχεια επικαλέστηκε ξανά τον παράγοντα ανθρώπινου λάθους, ο οποίος δεν θα υφίστατο στην περίπτωση που λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας στον ελληνικό σιδηρόδρομο: «Θα πει κάποιος ότι εάν υπήρχε τηλεδιοίκηση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερες πιθανότητες να μην γίνει. Όσο εμπλέκεται ο ανθρώπινος παράγοντας στην ρύθμιση της κυκλοφορίας πάντα ελλοχεύει το λάθος» δήλωσε και συνέχισε με αντιφάσεις: «Εάν υπήρχε προφανώς οι πιθανότητες θα ήταν περισσότερες να μπορούσε να έχει ελεγχθεί η λάθος διαδρομή του intercity και του εμπορικού τρένου. Αλλά δεν μπορεί να πει κανείς, τουλάχιστον, όχι εγώ με βεβαιότητα ότι 100% θα είχε αποφευχθεί. Και τηλεδιοίκηση να είχαμε χωρίς χάραξη θα γινόταν το ίδιο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί