Στ. Κασσελάκης από το νοσοκομείο Ρεθύμνου: Ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης είναι να ιδιωτικοποιήσει το δημόσιο σύστημα υγείας (Φωτο)

Φωτο: goodnet.gr

“Υπάρχουν τεράστια προβλήματα, μεγάλες καθυστερήσεις και το προσωπικό εργάζεται με επισφάλεια. Επομένως είναι θέμα πολιτικών προτεραιοτήτων πως διανέμουμε τους πόρους του κράτους και όπως έχει γίνει ξεκάθαρο και εδώ με τις συμβάσεις που γίνονται, στόχος είναι να ιδιωτικοποιήσουν το δημόσιο σύστημα υγείας”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, μετά την συνάντηση που έχει με γιατρούς και εργαζόμενους του νοσοκομείου Ρεθύμνου, γιατρούς από τον Ιατρικό Σύλλογο αλλά και πολίτες που του εξέφρασαν την αγωνία τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της υποστελέχωσης του ιδρύματος.

Σημείωσε, σύμφωνα με το goodnet.gr, οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια “τελείως διαφορετική φιλοσοφία, ο Παύλος Πολάκης και η ομάδα του Υπουργείου Υγείας εν μέσω μνημονίων κατάφερε να κάνει τεράστιο έργο, το οποίο αυτή τη στιγμή αποδομείται από τον υπουργό Υγείας.””

Σε δήλωση του ο βουλευτής Χανίων Πάυλος Πολάκης υπερασπίστηκε το έργο του υπουργείου υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για μεγάλη στήριξη του νοσοκομείου τότε ενώ σήμερα όπως είπε, με ευθύνη τη κυβέρνησης, έχει δημιουργηθεί μια εκρηκτική κατάσταση: “To νοσοκομείο Ρεθύμνου τo στηρίξαμε πολύ. Το παραλάβαμε με 4.5 εκ. χρηματοδότηση, το παραδώσαμε με 7.5 εκ.,  το παραλάβαμε με πολλά εκατομμύρια χρέη και το παραδώσαμε με περίπου 4 ή 5 εκ. απόθεμα, ενισχυμένο με 70 – 80 ατομα προσωπικό όλων των συμβάσεων και με αρκετή χρηματοδότηση για πολύ εξοπλισμό, από το χειρουργείο, τους κλιβάνους, τα μηχανήματα τεχνητού νεφρού, τη γεννήτρια οξυγόνου, η οποία τελικά δεν εγκαταστάθηκε, τον μαγνητικό τομογράφο, ο οποίος μπήκε τώρα μέσω των αντισταθμιστικών της Siemens, τις σωληνώσεις του ζεστού νερού, που αντικαταστάθηκαν τότε, γαστροσκόπεια, ενδοσκόπεια,πολλά μηχανήματα που στήριξαν το νοσοκομείο και λειτούργησε με επάρκεια, παρά τα δύσκολα χρόνια. Μετά ξεκίνησε μια διαδικασία που φεύγει πετραδάκι πετραδακι, τουβλο τουβλο.
Σε κρισιμες ειδικότητες δεν υπάρχουν γιατροί κι αυτό δημιουργεί μια εκρηκτική κατάσταση ειδικά εν όψει τουριστικής περιόδου που ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται.
Όλα είναι θέμα επιλογής και αυτή η κυβέρνηση δεν την έχει. Σπρώχνει κόσμο στους ιδιώτες”.

O κ. Κασσελάκης μετα το νοσομείο συνέχισε με βόλτα στην εμπορική αγορά συνομιλώντας με επιχειρηματές που διατηρουν καταστήματα, εργαζόμενους  και πολίτες.

Επισκέφθηκε και το αρχαιολογικό μουσείο Ρεθύμνου.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύουν ο βουλευτής επικρατείας Ευ. Αποστολάκης, ο βουλευτής Π. Πολάκης, ο βουλευτής κ. Βαρδάκης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δουλουμπέκης, ο Μ. Αυγενάκης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο.

Φωτογραφίες: goodnet.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί