«Μικρές ιστορίες της πόλης» – Η 3η ομιλία με θέμα: «Από τους Συλλόγους Κυριών και Δεσποινίδων  στο Λύκειον των Ελληνίδων Ηρακλείου»

Συνεχίζεται η επιτυχημένη σειρά ομιλιών με θέμα «Μικρές ιστορίες της πόλης» που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η τρίτη ομιλία έχει το ενδιαφέρον θέμα: «Από τους Συλλόγους Κυριών και Δεσποινίδων  στο Λύκειον των Ελληνίδων Ηρακλείου».

Το θέμα της ομιλίας άπτεται του γυναικείου εθελοντισμού στο προπολεμικό και μεταπολεμικό Ηράκλειο, στο κοινωνικό περιβάλλον της πόλης, στην μετεξέλιξη των γυναικείων εθελοντικών συλλόγων στο Λύκειο των Ελληνίδων, στον ρόλο επιφανών γυναικών και λογίων της πόλης κατά την μεταπολεμική εποχή που συνέβαλαν στην ίδρυση του Λυκείου,  στην εξέλιξη των τομέων δραστηριοποίησής του, και στα γεγονότα- σταθμούς που καθόρισαν την ιστορία του. Θέματα και προκλήσεις, όπου το Λύκειο των Ελληνίδων σήμερα καλείται να αντιμετωπίσει.

Ομιλήτριες είναι η κ. Μαρία Κασωτάκη, Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Ηρακλείου και η κ. Γωγώ  Κουγιουμουτζάκη, Έφορος Φιλολογικού Τμήματος Λυκείου των Ελληνίδων Ηρακλείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα «Θεοτοκόπουλος» της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Στις «Μικρές ιστορίες της πόλης», αναδεικνύονται και αποκαλύπτονται γεγονότα, ιστορικές περίοδοι, προσωπικότητες που σημάδεψαν τη ζωή της πόλης με τον πλούσιο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα και άγνωστες ή ξεχασμένες στιγμές της, που αφηγούνται γνώστες της μικροϊστορίας της.

Οι ομιλίες απευθύνονται σε όλους τους δημότες της πόλης μας και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί