Στο φως βίντεο με το Καρναβάλι στα Μάλια, το 1983!

Στο φως φέρνει το Aylon Film Archives βίντεο από το Μαλιώτικο Καρναβάλι το 1983.

Το φιλμ ανοίγει με ένα άρμα απ’ το καρναβάλι της αποκριάς έχοντας πάνω του ένα αυτοσχέδιο βαλλιστικό πύραυλο που γράφει “κρουζ”. Αμέσως μετά περνάει ένα άρμα μ’ ένα μεγάλο λευκό περιστέρι στο καπό ενός αυτοκινήτου.

Κόσμος έχει συγκεντρωθεί έξω από μια ταβέρνα και ξεχωρίζουμε το βαρέλι κρασιού στα αριστερά, δίπλα τραπέζια στρωμένα που προσφέρουν κρασί καθώς κι ένα παγκάκι με μια αποκριάτικη φιγούρα πίσω του. Δυο ηλικιωμένοι κάθονται σ’ ένα τραπεζάκι ενώ γυναίκες με παραδοσιακές στολές και άντρες έχουν ξεκινήσει τον χορό. Μασκαράδες απολαμβάνουν το ποτό τους συζητώντας κι ο φακός στέκεται σε δυο ακόμα μασκαράδες έναν νεαρό που μιλάει μ’ έναν ηλικιωμένο που έχει ένα τσιγάρο στο στόμα κι ένα μικρόφωνο στο χέρι.

Η εικόνα αλλάζει μ’ ένα γαϊδουράκι που το έχουν ντύσει για την περίσταση να περνάει μπροστά απ’ τον ναό του Αγίου Δημητρίου, ενώ καρναβαλιστές, που είναι βαμμένοι στο ίδιο μοτίβο, χορεύουν προσκαλώντας τους καθήμενους να πάρουν και εκείνοι μέρος. Ο κινηματογραφιστής επιστρέφει στα πλάνα απ’ το καρναβάλι με τα άρματα καθώς και τον βασιλιά καρνάβαλο και στέκεται στον χορό γαϊτανάκι των κοριτσιών. Ένα απ’ τα άρματα γράφει “ΕΟΚ made in USA” ενώ ακολουθούν ένα αυτοσχέδιο σκάφος, παιδάκια ντυμένα μασκαράδες κι ένα άρμα που γράφει “ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ Ο ΠΟΘΟΣ”.

Η κάμερα στέκεται στο πανό “Καρναβάλι στα Μάλια – Κυριακή 20-3-83”. Ένα σύντομο πλάνο με κόσμο που έχει βγει στα μπαλκόνια και παρακολουθεί την πομπή του καρναβαλιού και επιστροφή στον βασιλιά Καρνάβαλο και το γαϊτανάκι.

Το φιλμ κλείνει με την αναπαράστασης της τελετής γάμου ενός ζευγαριού καθώς και μια άμαξα μ’ ένα πολύ τρομαγμένο άλογο.

Δείτε περισσότερα γι’ αυτό το φιλμ:

http://www.aylonfilmarchives.com/aylon/dl/el/item.html?id=2013&fbclid=IwAR3ve_f944ocA7hE8Sh_YR3zfoELM4KVxeF3Tg1igHbUPWSEPVa2GPUNCZs

 Εγγραφείτε στο κανάλι Aylon Film Archives στο YouTube για περισσότερα παλιά φιλμ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

https://www.youtube.com/channel/UCRJv70kZPMU8ctHMZvGf_ZQ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί