ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για εξελίξεις στο σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Ομολογία της κυβέρνησης – Το ΥΠΕΣ λειτουργεί ως «παραμάγαζο» της ΝΔ

«Μένει να δούμε το πραγματικό βάθος και την έκταση» του σκανδάλου της διαρροής χιλιάδων ηλεκτρονικών διευθύνσεων αποδήμων στην ευρωβουλεύτρια Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, επισημαίνει ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην ανακοίνωσή του για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες με τις καρατομίσεις από ευρωψηφοδέλτια, ΥΠΕΣ και γραμματεία αποδήμων της ΝΔ.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το θέμα, καθώς έχουν περάσει δύο ολόκληρες εβδομάδες από τότε που το θέμα έχει δει το φως της δημοσιότητας. «Μετά τον σάλο για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων αποδήμων, η κυρία Ασημακοπούλου αποσύρεται -ετεροχρονισμένα- από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Την ίδια ώρα, σε παρέμβασή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», η Βούλα Κεχαγιά δήλωσε τα εξ​ής: «Ήθελα να σχολιάσω όσα τεκταίνονται σε σχέση με το σκάνδαλο που έχει ως αφετηρία το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και την παραδοχή του κ. Μαρινάκη για τη διαδρομή των e-mails και των προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού, τα οποία κατέληξαν στα χέρια της κας Ασημακοπούλου -ενδεχομένως και άλλων ευρωβουλευτών της ΝΔ.

Σε δήλωση του για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων από το Υπ. Εσωτερικών προς ευρωβουλεύτρια της ΝΔ και την σημερινή παραδοχή του εκ μέρους της ΝΔ ο Πρόεδρος της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε «τα προσωπικά δεδομένα που οι πολίτες παρέχουν στην πολιτεία δεν είναι εργαλείο για την προώθηση της ΝΔ ούτε λάφυρο κομματικών μηχανισμών».

Αναλυτικά στην τελευταία ανακοίνωση του γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρεται:

«Με την αποπομπή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, η κυβέρνηση ομολόγησε την ενοχή της για το σκάνδαλο της διαρροής χιλιάδων ηλεκτρονικών διευθύνσεων αποδήμων στην ευρωβουλεύτρια. Ενός σκανδάλου που μένει να δούμε το πραγματικό βάθος και την έκτασή του.  Ωστόσο, με την καρατόμηση του  ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και την «παραίτηση» του Γραμματέα Διασποράς της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την λειτουργία του Υπουργείου Εσωτερικών ως κομματικού «παραμάγαζου» της ΝΔ, κάτι που παραδέχτηκε σήμερα και γλαφυρά περιέγραψε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μόνο και μόνο γι’ αυτό, η κ. Κεραμέως είναι πολιτικά εκτεθειμένη και οφείλει εξηγήσεις, όπως και συνολικά η κυβέρνηση. Θυμίζουμε ότι ο Γραμματέας Διασποράς της ΝΔ επιβραβεύτηκε με ανανέωση της θητείας του στη συγκεκριμένη θέση στις 26 Φεβρουαρίου -περίπου ένα μήνα μετά από την ψήφιση του νόμου για την επιστολή ψήφο- από τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη. Προφανώς ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση, σε ό,τι αφορά το πολιτικό αξιακό σύστημα της ΝΔ.

Πέρασε μόνο μία εβδομάδα, από τις 7 Μαρτίου, όταν η κ. Κεραμέως διαβεβαίωνε ότι το ΥΠΕΣ δεν είχε σχέση με την διαρροή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων. Το ίδιο είχε κάνει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.

Στην περίπτωση της κ. Ασημακοπούλου μπορεί να έχουμε άλλη μια περίπτωση «κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις», όπως μας έχει συνηθίσει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Υπάρχουν, όμως, ερωτήματα από τα οποία δεν μπορεί να ξεφύγει χωρίς κόστος ο Πρωθυπουργός: τι άλλο δεν μας λένε; Η ευρωβουλεύτρια ήταν η μόνη που απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πολιτών ή απλώς η πρώτη που εκτέθηκε κάνοντας χρήση τους; Ποιοι άλλοι απέκτησαν πρόσβαση και σε ποια στοιχεία; Πόσοι και ποιοι ακόμη εμπλέκονται στο σκάνδαλο;

Σε κάθε περίπτωση, η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη, για άλλη μια φορά, με μια αντιθεσμική «πρωτοτυπία» της κυβέρνησης, η οποία προφανώς έχει την σκοπιμότητά της: οι «ποινές» επιβλήθηκαν πριν παρουσιαστούν τα επίσημα στοιχεία των ερευνών και προσδιοριστούν με ακρίβεια οι ένοχοι και τα παραπτώματα.

Μπροστά στα μάτια των πολιτών ξεδιπλώνεται μία ακόμα επιχείρηση συγκάλυψης, ακόμα μια υπόθεση πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων που ευτελίζονται, ένας ακόμη λόγος διασυρμού μας στην Ευρώπη. Άραγε πόσα σκάνδαλα μπορεί να απορροφήσει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης; Τέσσερις έρευνες σε εξέλιξη επί δύο βδομάδες και κανένα αποτέλεσμα, καμία ανακοίνωση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί