Κρήτη: Έκλεψαν από ηλικιωμένη 1.000 ευρώ προσποιούμενοι τους πλανόδιους πωλητές

Στη σύλληψη ενός 56χρονου άνδρα και μίας 52χρονης γυναίκας προχώρησε η αστυνομία στον Μακρύ Γιαλό, για κλοπή.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το μεσημέρι της Δευτέρας, με το πρόσχημα της πώλησης ειδών προικός και ένδυσης μπήκαν στο σπίτι 80χρονης και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από έπιπλο το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Η αστυνομία τους αναζήτησε και τους εντόπισε στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας και στην κατοχή τους βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό το οποίο αποδόθηκε στην ηλικιωμένη. Επίσης, τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα άσκησης πλανοδίου εμπορίου και κατασχέθηκε το αυτοκίνητό τους ως μέσο τέλεσης εγκληματική δραστηριότητας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Άμεση σύλληψη δύο ημεδαπών  για κλοπή στο Λασίθι

Με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από ηλικιωμένη  1000 ευρώ

Άμεσα συνελήφθησαν χθες (11.03.2024) το απόγευμα στο Λασίθι από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μακρύ Γυαλού και του Κλιμακίου  Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας δυο ημεδαποί  (56χρονος και 52χρονη) κατηγορούμενοι για κλοπή .

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι οι ανωτέρω ημεδαποί με το πρόσχημα της πώλησης   ειδών προικός και ένδυσης εισήλθαν στην οικία 80χρονης ημεδαπής σε περιοχή του Δήμου Σητείας  και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από  έπιπλο της οικίας της το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ.

Ανωτέρω ημεδαποί κινούμενοι με ΙΧΕ αυτοκίνητο αναζητήθηκαν, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς ανωτέρω υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας και στην κατοχή τους βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό το οποίο αποδόθηκε στην ημεδαπή.

Επίσης επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα άσκησης πλανοδίου εμπορίου και κατασχέθηκε το ΙΧΕ αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης εγκληματική δραστηριότητας.

Η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί