Ηράκλειο: Τους έπιασαν για κατοχή όπλων – Ο ένας είχε πυροβολήσει εναντίον οχήματος

Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Ηράκλειο για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και άσκοπους πυροβολισμούς. Ο ένας από αυτούς θεωρείται ο δράστης πυροβολισμών εναντίον φορτηγού, στο οποίο προκάλεσε φθορές.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνελήφθησαν, σήμερα (12.03.2024) το πρωί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς δύο (2) ημεδαποί κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί όπλων, άσκοπους πυροβολισμούς, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.  

Ειδικότερα, μετά από την εμπεριστατωμένη προανάκριση των ανωτέρω υπηρεσιών σχετικά με υπόθεση άσκοπων πυροβολισμών και πρόκληση υλικών ζημιών σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ημεδαπού πράξη που έλαβε χώρα την 24.02.2024 σε περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία. 

Κατόπιν τούτου πρωινές ώρες σήμερα (12.03.2024) οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των ανωτέρω υπηρεσιών και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικία που διαμένει με ακόμη ένα ημεδαπό, ποιμνιοστάσιο και όχημα του έτερου ημεδαπού, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι    
  • κυνηγετικό όπλο
  • δυο (2) γεμιστήρες και  
  • σαράντα εννέα (49) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. 

Η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί