Ιδού τα κατασχετήρια που λαμβάνουν σεισμόπληκτοι του δήμου Μινώα, παρά τις κυβερνητικές “διαβεβαιώσεις” (έγγραφα)

Αντιμέτωποι με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους είναι σεισμόπληκτοι του δήμου Μινώα Πεδιάδας, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις κυβερνητικών και άλλων παραγόντων της ΝΔ! Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανάρτησή του ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων “Η Ελπίδα”, κατατέθηκαν νέες επώνυμες καταγγελίες για πλειστηριασμούς σεισμόπληκτων ακινήτων που αφορούν σε πρώτη κατοικία. Ο σύλλογος παρουσιάζει και τα σχετικά έγγραφα.
Μάλιστα μία εκ των περιπτώσεων, αφορά σε πολύτεκνη οικογένεια με πέντε παιδιά, άνεργο πατέρα και μέλος της οικογένειας με μεγάλο ποσοστό αναπηρίας και σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Η ανάρτηση:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατατέθηκαν νέες επώνυμες καταγγελίες για πλειστηριασμούς σεισμόπληκτων ακινήτων που αφορούν πρώτη κατοικία.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε κάποιες εξ αυτών:

Περίπτωση 1η

Αφορά πολύτεκνη οικογένεια με πέντε παιδιά, άνεργο πατέρα και μέλος της οικογένειας με μεγάλο ποσοστό αναπηρίας και σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Ήδη έχει βγει σε πλειστηριασμό ένα ακίνητο της οικογένειας. Αυτή τη στιγμή απειλείται η πρώτη και η μοναδική κύρια κατοικία στην οποία διαμένουν.

Περίπτωση 2η

Επιδόθηκε έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας σε χαμηλόμισθο συνταξιούχο ηλικίας 75 ετών, με σύζυγο καρκινοπαθή. Το πλειστηριαζόμενο ακίνητο αφορά την πρώτη και μοναδική κύρια κατοικία επιφάνειας περίπου 100 τετραγωνικών.

Ως Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα» είχαμε προειδοποιήσει από τις 8 Μαρτίου 2023, όταν είχαν επιδοθεί τα πρώτα κατασχετήρια, στις 10/07/2023 και στις 20 Νοεμβρίου 2023 καταθέτοντας των ενιαίο συγκεντρωτικό πίνακα των 55 κατασχετηρίων που αφορούσαν τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας και τον όμορο σεισμόπληκτο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων. Έντονη ήταν η ανησυχία μας και στο υπόμνημα που καταθέσαμε και επιδόθηκε στην Γ.Γ Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στις 27/03/2023, εκφράζοντας τους φόβους ότι σύντομα τα κατασχετήρια θα γίνουν πλειστηριασμοί. Την ίδια απέλπιδα κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης διατυπώσαμε και στην δημόσια ανοιχτή επιστολή μας προς τον κ. Πρωθυπουργό στις 18/04/2023. Στο ίδιο μήκος κύματος βρισκόταν και η επιστολή μας που στάλθηκε στις 06/03/2024 και ζητούσαμε την αναστολή πλειστηριασμών σεισμοπλήκτων υπενθυμίζοντας πως δόθηκε μόνο ένα και μοναδικό εξάμηνο αναστολής πλειστηριασμών.

Όλες όμως οι προσπάθειες δυστυχώς δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα», προτίθεται άμεσα να πραγματοποιήσει σειρά νέων συντονισμένων προσπαθειών ξεκινώντας ένα νέο κύκλο πιέσεων προς όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς ζητώντας την ουσιαστική δημόσια δέσμευση και στήριξη των Βουλευτών, της Περιφέρειας Κρήτης, των πληγέντων σεισμόπληκτων Δήμων καθώς και των Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί