Ηράκλειο: Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους για κλοπές – Απειλούσαν με μαχαίρι συνομήλικούς τους

Στην εξιχνίαση τεσσάρων υποθέσεων ληστειών (3 τετελεσμένες και μία απόπειρα), οι οποίες διαπράχθηκαν σε ανήλικους πεζούς στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, προχώρησε η αστυνομία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, για τις υποθέσεις συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί και ημεδαπός επίσης ανήλικοι και σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Παράλληλα, συνελήφθησαν και οι κηδεμόνες τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μέσα σε λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα από την 02.03.2024 έως και την 09.03.2024, οι τρεις ανήλικοι πεζοί στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου φαίνεται να διέπραξαν συνολικά τέσσερις ληστείες εκ των οποίων τρεις τετελεσμένες και μία απόπειρα, σε βάρος παρεών πεζών ανηλίκων, κατά τις οποίες με την άσκηση ή και την απειλή άσκησης σωματικής βίας και με την απλή κατοχή μαχαιριού το οποίο απλά έφεραν σε ζώνη παντελονιού, τους εξανάγκασαν να παραδώσουν τα χρηματικά ποσά που έφεραν.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Εξιχνιάστηκαν,  τέσσερις (4) υποθέσεις ληστειών που διαπράχθηκαν σε ανήλικους πεζούς στο Ηράκλειο 

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τρία (3) επίσης ανήλικα άτομα 

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση τεσσάρων (4) υποθέσεων ληστειών (3 τετελεσμένες και μία απόπειρα) οι οποίες διαπράχθηκαν σε ανήλικους πεζούς  στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί και ημεδαπός επίσης ανήλικοι και σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι ανωτέρω ανήλικοι δράστες από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από την 02.03.2024 έως και την 09.03.2024, κινούμενοι πεζοί στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου διέπραξαν συνολικά τέσσερις (4) ληστείες εκ των οποίων τρείς (3) τετελεσμένες και μία απόπειρα, σε βάρος παρεών πεζών ανηλίκων κατά τις οποίες με την άσκηση ή και την απειλή άσκησης σωματικής βίας και με την απλή κατοχή μαχαιριού το οποίο απλά έφεραν σε ζώνη παντελονιού, εξανάγκασαν παθόντες να παραδώσουν χρηματικά ποσά που έφεραν.

Οι ανωτέρω δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σήμερα (11.03.2024) πρωινές ώρες και επιπλέον συνελήφθησαν ακόμα τρία άτομα (δύο αλλοδαποί και ημεδαπή) ως κηδεμόνες για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί