Βιασμοί 19χρονου ΑΜΕΑ στην Κρήτη: 18.600 ευρώ αποζημίωση στους δύο ιερείς που αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών

18.600 ευρώ αποζημίωση επιδίκασε το Εφετείο Κρήτης σε καθέναν από τους δύο ιερείς που είχαν εμπλακεί σε υπόθεση ομαδικών βιασμών νεαρού με νοητική στέρηση και αθωώθηκαν.

Το ποσό αντιστοιχεί σε 50 ευρώ ανά ημέρα κράτησης, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι είχαν προφυλακιστεί για 372 μέρες από την απολογία τους μέχρι λίγο πριν την δίκη που έγινε τον Δεκέμβριο του 2022 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου.

Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση που εκτυλίχθηκε σε χωριό του Δήμου Πλατανιά, με θύμα τον 19χρονο Γιάννη και για την οποία καταδικάστηκαν ο πατέρας του και ο 68χρονος γείτονας, γνωστός ως Λαλάκης.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, οι δύο ιερείς από την πρώτη στιγμή αρνούνταν την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ωστόσο τα επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος τους αλλά και οι καταθέσεις του ίδιου του παιδιού, είχαν οδηγήσει στην παραπομπή τους για κακουργήματα και στην προφυλάκισή τους. Στο δικαστήριο κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών.

Στο Εφετείο, για την επιδίκαση της αγωγής, αναγνωρίστηκε η ομόφωνη αθωωτική απόφαση του ΜΟΔ και το σκεπτικό ότι δεν ήταν παραίτιοι της εμπλοκής τους στην υπόθεση, ήταν αναίτιοι, δηλαδή ήταν κατηγορούμενοι χωρίς αιτία.

Την Τετάρτη, το τριμελές εφετείο έκανε δεκτό το αίτημά τους για αποζημίωση για τον χρόνο κράτησης ενώ δεν έχει γνωστό εάν προτίθενται να διεκδικήσουν στα αστικά δικαστήρια και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη.

Στο μεταξύ, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να διεξαχθεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό των δύο καταδικασθέντων που αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά λόγω κωλύματος μίας δικηγόρου.

Και οι δύο παραμένουν στη φυλακή ενώ ο νεαρός Γιάννης, φιλοξενείται σε δομή των Χανίων, φοιτά σε ειδικό σχολείο και έχει παρουσιάσει ραγδαία βελτίωση σε όλους τους ψυχοκοινωνικούς και λειτουργικούς δείκτες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί