Θεσσαλονίκη: Μαθητές και γονείς καταγγέλλουν ότι γυμνασιάρχης έσκισε λίστα με τα θύματα των Τεμπών

Σε αναβρασμό είναι οι γονείς και μαθητές Γυμνασίου της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, μετά την καταγγελία πως γυμνασιάρχης έσκισε λίστα με τα ονόματα των θυμάτων στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στο Mega οι γονείς, οι μαθητές συναντήθηκαν με τον διευθυντή για να συνεννοηθούν για την πραγματοποίηση δράσης στη μνήμη των 57 θυμάτων στα Τέμπη. Από την αρχή ο Γυμνασιάρχης ήταν αρνητικός με την πρωτοβουλία των μαθητών και, ανήμερα της 28ης Φεβρουαρίου, φέρεται να είπε στα παιδιά πως όσοι επιθυμούν να μπουν για μάθημα, ας το κάνουν, «οι άλλοι τραβάτε σπίτια σας».

Έσκισε τη λίστα και κάλεσε την αστυνομία

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, όταν οι μαθητές ανήρτησαν στα κάγκελα του σχολείου τη λίστα με τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, ο διευθυντής κατέβηκε στον προαύλιο χώρο και την έσκισε. Και την ίδια στιγμή κάλεσε την αστυνομία, υποστηρίζοντας πως οι μαθητές δημιουργούν προβλήματα στο σχολείο.

«Προφανώς ο διευθυντής δεν το έκανε μόνος του»

«Προσπαθούσε να δημιουργήσει απειλητική κατάσταση απέναντι στους μαθητές, που είχαν αναλάβει μία συλλογική απόφαση, να αναρτήσουν ένα πανό με τα ονόματα των παιδιών που χάθηκαν» είπε ο Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

«Προφανώς ο διευθυντής δεν το έκανε μόνος του από το κεφάλι του, έχει προϊσταμένους, έχει τον διευθυντή εκπαίδευσης, τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, το υπουργείο Παιδείας» συνέχισε ακόμη ο κ. Κοκονάς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί